CutiePi tablet s Raspberry Pi modulom

CutiePi tablet baziran na Raspberry Pi modulu polako se bliži kraju razvoja te će biti pokrenuta crowdfunding kampanja za njegovu masovnu proizvodnju

Matija Pavlić srijeda, 11. prosinca 2019. u 13:30

Razvoj CutiePi tableta baziranog na Raspberry Pi Computer Module 3 Lite modelu polako se primiče svome kraju. Developeri su na fotografijama prikazali prilagođenu CutiePi tiskanu pločicu, dok je dizajnerske datoteke moguće slobodno preuzeti s GitHuba (pa je tablet moguće sastaviti i samostalno).

Ipak developeri žele pustiti gotov tablet u prodaju pa za potrebe masovne proizvodnje istog namjeravaju pokrenuti prigodnu crowdfunding kampanju. Puna inačica tableta uključivala bi 8-inčni IPS LCD zaslon rezolucije 1280 x 800 piksela, bateriju s kapacitetom od 5000 mAh te spomenuti Compute Module 3 Lite s Broadcom BCM2837 procesorom na 1,2 GHz i 1 GB RAM-a.

Na CutiePi pločici nalaze se Wi-Fi i Bluetooth moduli, čitač microSD kartica, USB Type-A i USB Type-C priključci, micro HDMI priključak, žiroskop, GPIO priključak te tipka za paljenje i gašenje. Informacije kao što je dostupnost i cijena tableta bit će poznate nakon skorašnjeg početka crowdfunding kampanje.