DASUNG “Not-eReader” - pet uređaja u jednom

Dasung razvija prijenosni uređaj naziva "Not eReader" koji se temelji na E-Ink zaslonu i koji može zamijeniti do pet drugih uređaja – eReader, tablet, video player, PC monitor te monitor za mobitele

Stjepan Bilić utorak, 2. listopada 2018. u 06:00

Na tržištu danas postoji poveći broj e-čitača, računalnih monitora, tableta, video playera i drugih prijenosnih uređaja. Tvrtka Dasung odlučila je izraditi jedan koji bi mogao zamijeniti do pet drugih uređaja – „Not-eReader“.

Iako nazivom tvrtka jasno želi dati do znanja kako njihov prijenosni uređaj nije e-čitač, isti može poslužiti i u tu namjenu. Inače, radi se o prijenosnom uređaju nalik tabletu koji je opremljen sa E-Ink zaslonom.

Trenutno proizvođač ne otkriva previše informacija o samom uređaju jer je još uvijek u pripremi crowdfunding kampanja koja će se odvijati preko platforme Indiegogo. Not-eReader imat će 7,8-inčni E-Ink zaslon gustoće 300 ppi-a, „hladno i toplo“ prednje svjetlo, što znači kako će biti pogodan i za noćno čitanje.

Temeljit će se na četverojezgrenom procesoru, imat će 2 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Za operacijski sustav je odabran Android 6.0. Budući da njime Dasung namjerava zamijeniti pet različitih uređaja – tablet, računalni monitor, monitor za mobitele, video player te naposljetku i e-čitač baterija je nešto većeg kapaciteta – 5.300 mAh.

Ovo su za sada i jedine poznate informacije, detaljnije specifikacije, kao i cijena bit će poznati nakon što krene crowdfunding kampanja. Stoga, stay tuned.