Pojavili se renderi Googleovog Pixel Slatea

Internetska stranica mysmartprice.com objavila je fotografije za koje tvrde kako prikazuju Googleov budući tablet – Pixel Slate

Stjepan Bilić ponedjeljak, 8. listopada 2018. u 10:16

Za koji dan, točnije u idući utorak (9. listopada) Google će predstaviti nove uređaje među kojima će se nalaziti i novi mobiteli te tablet iz serije Pixel. Podsjetimo, riječ je o mobitelima Pixel 3 i Pixel 3 XL te o tabletu Pixel Slate o kojima smo već ranije pisali na našim stranicama.

I dok čekamo početak službenog događaja na kojima će potpune specifikacije navedenih uređaja biti otkrivene, razni leakeri nam pomalo donose nove informacije (glasine) o njima. Ovog puta nam tako internetska stranica mysmartprice.com otkriva dizajn tableta Pixel Slate.

Kao što je vidljivo iz priložene fotografije vidljivo je kako će Pixel Slate imati podeblji okvir oko zaslona. Budući da se ne radi i mobitelu, deblji okvir je čak i poželjan budući da će olakšati rukovanje samim tabletom. Kad smo kod rukovanja na fotografiji je prikazana i digitalna olovka, što znači kako je Google osigurao podršku i za precizniji način unošenja podataka od prstiju.

Na sredini gornjeg ruba nalazi se prednja kamera, dok je stražnja smještena u desni gornji kut. Na lijevoj strani nalazi se poveće slovo „G“ koje simbolizira naziv „Google“. Urez koji vidite na gornjoj stranici kućišta (lijevo) je skener otiska prsta.

Punjenje baterije odvijat će se preko USB-C porta. U znaku dvojke dolaze i zvučnici kojih će također biti dva kako bi Pixel Slate imao podršku i za stereo zvuk. Ako pažljivije pogledate donju stranu kućišta primijetit ćete dva manja ureza. Oni služe za prihvat tipkovnice.

Dizajn tipkovnice je ponešto drugačiji – tipke su umjesto standardnog kvadratnog oblika, okrugle i zaobljene. Tipkovnica ima dediciranu tipku za Google Assistanta. Standardno ispod spacebara nalazi se trackpad.

Što se specifikacija tiče, očekuje se kako će Pixel Slate imati zaslon razlučivosti 3.000 X 2.000 točaka. Ovisno o modelu imat će 8 GB ili 16 GB RAM-a te Intelove procesore – Celeron 3965Y (1,5 GHz), Core i3-8100Y (3,4 GHz), Core i5-8200Y ( 3,9 GHz) i Core i7-8500Y (4,20 GHz).