Davor Tomašković podnio ostavku u Hrvatskom Telekomu, a već se zna i tko je novi predsjednik Uprave

Tijekom današnje sjednice Nadzornog odbora Hrvatskog Telekoma predsjednik Uprave Davor Tomašković podnio je ostavku - novi CEO stupa na položaj 1. travnja 2019.

Dragan Petric srijeda, 12. prosinca 2018. u 00:20

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Hrvatskog telekoma aktualni predsjednik Uprave Davor Tomašković podnio je ostavku i najavio kako će od 1. travnja 2019. otići s ove pozicije na novu - izvan Deutsche Telekom grupacije. Novi predsjednik Uprave HT-a bit će po prvi puta stranac, a radi se o Konstantinosu Nempisu iz OTE Grupe, telekomunikacijskog providera u Grčkoj. 

Konstantinos Nempis - od 1. travnja 2019. preuzima poziciju predsjednika Uprave Hrvatskog Telekoma
Konstantinos Nempis - od 1. travnja 2019. preuzima poziciju predsjednika Uprave Hrvatskog Telekoma

Službeno priopćenje o odlasku Tomaškovića objavila je Zagrebačka burza, a prenosimo ga u nastavku copy-paste metodom... Vijest je službeno objavila i grčka OTE Grupa

Hrvatski Telekom (Reuters: HT.ZA; Bloomberg: HTRA CZ), vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavljuje novosti vezane za promjene u Upravi.

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Hrvatskog Telekoma, Davor Tomašković podnio je ostavku i najavio da 1. travnja 2019. odlazi s pozicije Predsjednika Uprave HT-a i nastavlja karijeru izvan DT Grupe. Nadzorni odbor na njegovo je mjesto imenovao Konstantinosa Nempisa, koji će dužnosti predsjednika Uprave preuzeti 1. travnja 2019. godine.

Predsjednik Nadzornog odbora, Jonathan Richard Talbot, zahvalio je Tomaškoviću na svemu što je postigao u kompaniji te istaknuo: „Od kada je došao na mjesto predsjednika Uprave HTa, Davor je sa svojim timom ostvario iznimne poslovne rezultate. Pet godina zaredom HT ostvaruje rast prihoda, EBITDA-e i neto dobiti, te se nastavlja transformirati ostvarujući EBIDTA maržu od 41,9 posto, čime postaje jedna od najuspješnijih kompanija unutar DT grupe. HT je nastavio ulagati s ciljem stvaranja boljeg korisničkog iskustva, uz više od 7 milijardi kuna investiranih u razvoj infrastrukture tijekom posljednjih 5 godina. Davor je također predvodio mnoge akvizicije kako bi se ojačao položaj kompanije, uključujući uspješno preuzimanje Crnogorskog Telekoma.”

Dužnost predsjednika Uprave HT-a Tomašković je obavljao od 2014. godine. „HT je sjajna kompanija sa sjajnim timom zaposlenika. Ponosan sam na rezultate koje smo zajedno postigli. U pet godina završili smo izazovnu transformaciju, kompanija je danas brza i agilna. Uz rast svih financijskih pokazatelja učvrstili smo lidersku poziciju u svim segmentima tržišta te konsolidirali ukupno tržište. Napravili smo i regionalni iskorak i pokazali uspješne rezultate u poslovanju van domaćeg tržišta. HT je u posljednjih 5 godina postao i jedan od najvećih investitora u zemlji kao i jedan od najznačajnijih poslodavaca koji svojim radom doprinosi ukupnom razvoju zemlje. Nakon ovog 5-to godišnjeg ciklusa koji je kompaniji bio potreban da se transformira, HT je spreman za novo razdoblje i savladavanje svih izazova koje ono donosi“, izjavio je Davor Tomašković.

Novi predsjednik Uprave Konstantinos Nempis, dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, sa pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. Više od 20 godina iskustva stekao je u telekomunikacijskoj industriji, vodeći nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama.

Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici imenovao Natašu Rapaić članicom Uprave HT-a d.d. za privatne korisnike na još jedno mandatno razdoblje od 1. veljače 2019. godine.

Kako je već objavljeno, od 18. siječnja 2019. godine, Marija Felkel prestaje obavljati dužnost članice Uprave i glavne direktorice za ljudske resurse (CHRO), pa je Nadzorni odbor obavljanje poslova u Upravi vezanih uz ljudske resurse do imenovanja novoga člana Uprave dodijelio predsjedniku Uprave.