Hrvatski Tele2 prodaje se za 220 milijuna eura poznatoj medijskoj grupaciji iz jugoistočne Europe

Ukoliko regulatorne agencije odobre akviziciju, novi vlasnik ovog hrvatskog teleoperatera trebao bi postati United Group kojem do sada nije dopušten nastup na našem telekomunikacijskom tržištu...

Dragan Petric petak, 31. svibnja 2019. u 19:00

Švedski telekomunikacijski operater Tele2 AB donio je odluku o prodaji svoje hrvatske tvrtke Tele2 za 220 milijuna eura, kupcu koji na području jugoistočne europe djeluje kao poznata i prilično velika grupacija telekomunikacijskih i medijskih kuća. Radi se o United Groupu, sa sjedištem u Amsterdamu, koji je vlasnik Serbia Broadbanda, Telemacha BiH, Slovenia i Montenegro, TotalTV-a, NetTV-a Plus te CAS Media Serbia.

Da bi se, međutim, ova akvizicija doista i ostvarila morat će je najprije odobriti hrvatske regulatorne agencije, što bi moglo ići malo teže... Telekomunikacijske usluge United Groupa u ovom dijelu Europe prisutne su u svim državama osim Hrvatske, budući da naš Zakon o elektroničkim medijima ne dopušta da operater koji obavlja djelatnost prienosa audiovizualnog i/ili radijskog programa bude ujedno i nakladnik medijskih usluga... Kao medijski nakladnik već su prisutni u Hrvatskoj kroz TV kanale N1 i Sport Klub.

Više o svemu u narednim danima.