Pro-Ping Telekom poboljšava svoj mrežno-operativni centar s Inceptum UMBOSS rješenjem

Domaći Pro-Ping Telekom nastavlja poboljšavati kvalitetu i stabilnost svojih usluga novim ulaganjem u sustave za upravljanje i monitoring mreže

Sandro Vrbanus srijeda, 27. siječnja 2021. u 14:28

Domaći telekom sa sjedištem u Podravini, Pro-Ping Telekom, posljednjih je godina značajno proširio i izgradio vlastitu optičku i bežičnu mrežnu infrastrukturu, što je rezultiralo sve većim rastom broja korisnika. Veličina mreže i kvaliteta usluga dosegle su točku kada upravljanje takvom mrežom postaje teže s postojećim alatima i sustavima za upravljanje mrežom, pa su sada odlučili svoje poslovanje unaprijediti pomoću alata za upravljanje mrežom sljedeće generacije. Sustav odabran za izvršenje tog procesa je UMBOSS, rješenje koje je razvio Inceptum.

UMBOSS je modularno rješenje koje telekomima pomaže upravljati realizacijom i kvalitetom usluge te unaprjeđuje svakodnevne operacije s mrežom i uslugama koje telekom nudi. UMBOSS Automatic Discovery Management omogućava potpuno otkrivanje i harmonizaciju svih uređaja u mreži, pružajući tako cjelovit prikaz mrežnih resursa, njegovih performansi i podataka o uslugama koje koriste korisnici.

Cijeli koncept nadziranja mrežne infrastrukture pomoću UMBOSS rješenja omogućit će Pro-Ping Telekomu značajno smanjivanje vremena za pravovremene reakcije i popravak kvarova na mreži, a samim time, usluga će biti kvalitetnija s mnogo manje prekida i oscilacija u radu.

"Ove godine u fokusu će nam biti podizanje kvalitete i stabilnosti naših usluga. Jedan od prvih koraka koje smo poduzeli je implementacija Inceptumovog rješenja UMBOSS za upravljanje mrežnom infrastrukturom. U realizaciju smo krenuli krajem prošle godine i očekujemo kako će Inceptumovo OSS rješenje značajno doprinijeti podizanju kvalitete nadzora mreže, a samim time i Pro-Ping Telekom usluga", izjavio je Marijan Rengel, CEO Pro-Ping Telekoma.

Usluge Pro-Ping Telekoma dostupne su za sada na preko 110.000 adresa u 5 županija: Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Nude pristup Internetu preko vlastite optičke i bežične mreže, IP televiziju s više od 70 programa te fiksnu telefoniju.