Grad Samobor i općine Pučišća, Tounj i Trpanj dobili besplatne javne pristupne točke

Hrvatski Telekom implementirao je besplatan WiFi Internet u mjestima koja su u okviru programa WiFi4EU dobili vaučere u iznosu od 15.000 eura za internetski pristup na javnim lokacijama

Bug.hr petak, 7. svibnja 2021. u 17:34

Hrvatski Telekom implementirao je besplatan WiFi pristup Internetu u Gradu Samoboru i općinama Pučišća, Tounj i Trpanj na javnim lokacijama. Samoboru, Pučišćima, Tounju i Trpnju su u sklopu inicijative Europske komisije WiFi4EU dodijeljeni vaučeri u iznosu od 15.000 eura, a za realizaciju ovog projekta odabrali su HT kao tehnološkog partnera.

Samobor

Na području Grada Samobora izvršeni su radovi na izgradnji infrastrukture za implementaciju besplatnog bežičnog Interneta na pet lokacija. Na središnjem samoborskom trgu, Trgu kralja Tomislava, omogućen je besplatan internet koji mogu koristiti građani, ali i turisti koji dolaze u posjet Samoboru. Također, besplatan WiFi moguće je koristiti na lokaciji Autobusnog kolodvora, kao i na lokaciji Sportske dvorane Samobor. Pristupna točka nalazi se i na Trgu Matice hrvatske te na lokaciji samoborskog Sajmišta. Sve pristupne točke su u punoj funkcionalnosti.

Pučišća

Općina Pučišća je putem inicijative Europske komisije WiFi4EU dobila financijska sredstva koja je usmjerila u razvoj WiFi mreže pa su tako besplatnim pristupom internetu pokrivena sva tri naselja: Pučišća, Gornji Humac te Pražnica. "Iznimno mi je drago što smo osigurali sredstva potrebna za implementaciju WiFi mreže čime smo, u suradnji s partnerom Hrvatskim Telekomom, postavili opremu i omogućili besplatan pristup internetu na ključnim lokacijama naselja i javnim sadržajima kao što su društveni domovi i prostorije za udruge, trgovi, dječje igralište s parkom i Klesarska škola. Ovim projektom osiguran je visokokvalitetan besplatan internet te se njime povećava standard i kvaliteta života u našoj općini", izjavio je načelnik Općine Pučišća Marino Kaštelan.

Tounj

Općina Tounj je također prijavom na natječaj europske inicijative WiFi4EU osvojila voucher nakon čega je odabrala Hrvatski Telekom za realizaciju implementacije besplatnog interneta na najfrekventnijim lokacijama. "WiFi-em smo pokrili područja od javnog interesa: Tounjski most, crkvu sv.Ivana Krstitelja, osnovnu školu, zgradu Općine, centralni trg, vatrogasni dom, rotor državne ceste D23 i županijske ceste 3220. Realizacijom navedenog projekta ostvarili smo namjeru da osiguramo besplatan pristup internetu za mještane Općine Tounj, koji koriste osobito oni mlađi. Također, uzeli smo u obzir i sve veći broj turista koji posjećuju naš kraj i koji često koriste moderne tehnologije", izjavio je načelnik Općine Tounj Ivica Sopek.

Trpanj

Besplatan WiFi pristup omogućen je i u Općini Trpanj, mjestu na poluotoku Pelješcu, koja je također zahvaljujući inicijativi WiFi4EU osigurala sredstva za uspostavu moderne WiFi mreže kojom su pokrivene ključne lokacije. "Instalirano je ukupno 9 pristupnih točaka na ključnim lokacijama naselja. U skladu s našim ciljem omogućavanja kvalitetnijih životnih uvjeta, kako za naše sumještane tako i za sve posjetitelje, veselimo se svakom budućem projektu i implementaciji novih tehnologija", istaknuo je načelnik Općine Trpanj Jakša Franković.