Europa vodeće tržište za OLED televizore

IHS Markit napominje kako je Europa vodeće tržište za OLED televizore, oko 45 svih OLED TV-a prošle godine prodano je upravo na europskom tržištu

Matija Pavlić petak, 9. kolovoza 2019. u 10:35

Prema istraživanju IHS Markita, upravo je Europa vodeće tržište što se tiče OLED televizora velikih dijagonala. Tijekom prošle godine oko 45% svih OLED televizora velikih dijagonala u svijetu prodano je na europskom tržištu. U prvom kvartalu 2019. godine gotovo polovica svih OLED televizora prodana je u Europi.

Što se tiče dimenzija OLED televizora, Europljani preferiraju 55-inčne OLED televizora koji se prodavali duplo bolje u odnosu na 65-inčne OLED televizore. Nešto je drugačija situacija na sjevernoameričkom tržištu gdje što se tiče prodaje dominiraju 65-inčni OLED televizori.

U Europi, tržištem premium OLED televizora dominira tvrtka LG, dok na sjevernoameričkom tržištu dominira Samsung sa svojim QLED televizorima. Iduće godine na tržištu se očekuju 48-inčni OLED TV paneli tvrtke LG čime bi OLED televizori ušli i na tržište televizora manjih dijagonala kojim zasad dominiraju LCD paneli.