Panasonic predstavio svoj top TV za 2021. godinu - JZ2000

Panasonic ulazi u 2021. godinu predstavljajući do sad svoj najbolji OLED TV koji osim izuzetne kvalitete slike i zvuka, donosi smanjenu latenciju i podršku za HDMI 2.1.

Matej Markovinović srijeda, 20. siječnja 2021. u 06:00

Panasonic je predstavio novu verziju svog OLED TV-a sa samog vrha ponude. Radi se o modelu JZ2000 koji će biti dostupan u veličinama dijagonale od 55 i 65 inča.

Panasonic JZ2000 će zamijeniti model HZ2000, a najveća razlika u odnosu na prethodnika je potpuno nov procesor naziva HCX Pro Ai, pomoću kojega će umjetna inteligencija automatski optimizirati kvalitetu slike i zvuka ovisno o sadržaju koji se gleda na TV-u.

Za one koji ne žele da im TV procesira sliku, na raspolaganju je i  FilmMaker mod rada kojemu samo ime kaže da - reporducira sliku "onakva kakva je snimljena". Kao i kod njegovog prethodnika, JZ2000 ima Master HDR OLED Professional Edition zaslon.  Uz, navodno, izuzetnu kvalitetu slike, JZ2000 ima i prikladne Dolby Atmos zvučnike usmjerene gore i bočno, koje je, očekivano, razvila ekipa iz Technicsa, ponovno oživljene podružnice Panasonica koja je sedamdesetih i osamdesetih bila vrlo uspješna u području HI-FI audija.


JZ2000 također dolazi s Game Mode Extreme načinom rada koji uz pomoć novog procesora omogućuje smanjenu latenciju tijekom igranja, a podrška za HDMI 2.1 omogućuje promjenjivu brzinu osvježavanja i veću brzinu prikaza sličica u sekundi. Nedostatak HDMI 2.1 konekcije je bio glavna zamjerka trenutnom modelu HZ2000. Navedeni će način rada ponuditi igračima glatko iskustvo igranja na Panasonic JZ2000 TV-u.

Vrijedno je i spomenuti najnoviju verziju Panasonicova operativnog sustava My Home Screen 6.0 za pametne televizore s kojim dolazi JZ2000. Najnovija će verzija OS-a donijeti značajna poboljšanja u korištenju, a među njima valja istaknuti mogućnost spajanja dva različita Bluetooth uređaja simultano na TV.

Uređaj će se pojaviti na tržištu negdje sredinom godine. Cijena je još nepoznata. Ovogodišnji HZ2000 model od 55 inča prodaje se po 21.500 kn, pa je za očekivati da će i novi model imati sličnu cijenu.