Philips OLED707 je pristupačna verzija ulaska u svijet OLED tehnologije

Iako nema novije OLED EX panele, već se oslanja na stariju generaciju, i dalje se radi o modelu s iznimno kvalitetnim prikazom slike, Ambilight tehnologijom i Google TV pametnim sučeljem

Bug.hr ponedjeljak, 12. prosinca 2022. u 14:57
SPECIFIKACIJE – Philips OLED707
Ekran 65 OLED/ 4K (3.840x2.160) / 120 Hz
HDR Da (HDR10+,HDR 10, HLG Dolby Vision)
Konektori 4x HDMI (2x HDMI 2.1), 3xUSB
Mreža LAN, Wi-Fi  (802.11ac), Bluetooth 5.0
Procesor P5
Softver Google TV

Prije par godina ulazna kategorija OLED modela kod Philipsa dolazila je bez Android TV pametnog sučelja, pa ste se mogli naći u situaciji da imate premium zaslon i ne baš atraktivno pametno sučelje koje nije na razini Androida. TP Vision koji drži Philips licencu promijenio je u međuvremenu politiku i od modela 706 i s tom entry-level OLED ponudom stiže pametno sučelje s kojim ćete dobiti najviše aplikacija, kojeg prati ugrađeni Chromecast i kod kojeg povezivanjem s Google računom otvarate niz drugih opcija.

Pametno sučelje na OLED707 seriji je najnoviji Google TV
Pametno sučelje na OLED707 seriji je najnoviji Google TV

Pravo pitanje je na koji kompromis pristajete kada kupujete povoljniji OLED 707 serije? Kao što smo već pisali, vršne tri serije dobile su upgrade u vidu poboljšanog OLED panela. LG isporučuje ekrane za Philipsove OLED-e i kod najjačih serija u pitanju je OLED EX, dok se ova serija oslanja na provjerene panele iz prošle generacije.

Bez brige, i dalje se radi o ponajboljim ekranima na tržištu. OLED u pogledu prikaza crne boje i kontrasta nema pravog takmaca na tržištu. Kvaliteta slike, kut gledanja i prikaz boja su na visokoj razini, a s modelom OLED707 Philips je ugradio niz aktualnih tehnologija.

Philips OLED707 dolazi u tri veličine i s trostranim Ambilightom
Philips OLED707 dolazi u tri veličine i s trostranim Ambilightom

Prije svega, u seriji koja dolazi u tri veličine od 48, 55 i 65 inča ugrađena su dva HDMI 2.1 sučelja koja imaju propusnost od 48 GB/s, te možete igrati igre u 4K i 120 Hz. Modeli iz serije 707 također podržavaju FreeSync Premium, G-Sync te imaju varijabilno osvježavanje ekrana i auto low latency mode. I kod entry modela zbog kvalitete OLED panela dobivate ogromnu podršku za HDR sadržaj.

Televizor ima metalni stalak koji je jedva primjetan s prednje strane te tanki rub oko ekrana. Dolazi sa trademark Ambilight tehnologijom, u ovom slučaju s tri strane. Radi se o LED osvjetljavanju sa stražnje strane televizora koje prati bojama sliku na ekranu (postoje i druge opcije).

Standardni daljinski upravljač Philipsovih modela sad ima više brzih tipki za streaming servise
Standardni daljinski upravljač Philipsovih modela sad ima više brzih tipki za streaming servise

Kod trostranog Ambilighta nije idealno smještati televizor na zid, ali nije ni loše. Zbog dizajna stalka, ispred televizora nećete moći staviti niti najtanji soundbar. No, televizor sam ima više nego solidan zvuk i dolazi s dva ugrađena zvučnika i subwooferom.

Možda i najatraktivnije kod ovog modela je cijena koja se za 55 inčni model kreće oko tisuću eura. Nađete li prošlogodišnji model 706 na nekoj akciji, nećete pogriješiti niti s njim jer i on donosi OLED iskustvo u vaš dnevni boravak.