TCL na CES-u najavio liniju Mini LED TV-a na 144 Hz i niz drugih uređaja

Na nizu virtualnih događaja u sklopu CES-a, kineski TCL predstavio je svoj novi slogan "Inspire Greatness", kao i nove serije televizora i mobitela za ovu godinu, svoj prvi laptop i pametne naočale

Bug.hr utorak, 4. siječnja 2022. u 18:15

TCL je ovoga utorka, neposredno prije otvorenja ovogodišnjeg CES-a, predstavio svoje nove proizvode za ovu godinu kao i novi slogan, "Inspire Greatness". Predsjednica uprave TCL Electronicsa Juan Du predstavila je poslovne rezultate kompanije i naglasila da su oni do sada, kroz svoju kompaniju CSOT, uložili čak 31 milijardu dolara u proizvodnju najkvalitetnijih zaslona, kao i da su nedavno ušli u segment fotonaponskih panela.

Mini LED za 2022.

Ove će godine TCL u svoju premium liniju televizora, zasnovanih na Mini LED tehnologiji, uvesti ekrane s osvježavanjem na 144 Hz, što će im poboljšati odziv, oštrinu slike, ali i omogućiti glatko igranje na zahtjevnijim postavkama. Novu liniju televizora odlikovat će 1.000 lokalnih zona zatamnjenja, pa će pružati bolji prikaz crne boje i općenito snažnije kontraste. Detalji o TCL-ovim 144-hercnim televizorima za ovu godinu bit će predstavljeni tijekom prvog tromjesečja.

Mobilni uređaji

Ekskluzivno na tržištu SAD-a do kraja će ovog mjeseca biti lansirani novi TCL-ovi mobiteli s podrškom za 5G mreže, 30 XE 5G i 30 V 5G.

Povrh toga, na CES-u će biti predstavljeni i novi tableti: TCL NXTPAPER 10s, koji dolazi sa zaslonom nalik na papir, lagani novi TCL TAB 8 4G namijenjen za učenje i kreativce te TCL TAB 10L, veliki tablet za zabavu i profesionalnu upotrebu. Bit će tu i tri tableta namijenjena primarno djeci - TCL TKEE MINI, MID, i MAX.

TCL sada prvi puta proširuje svoju ponudu i u smjeru prijenosnih računala, i to modelom TCL BOOK 14 Go. Riječ je o kompaktnom 14,1-inčnom laptopu mase 1,3 kilograma, zasnovanome na ARM procesoru iz linije Qualcomm Snapdragon.

Istodobno su predstavljene i pametne naočale TCL NXTWEAR AIR, s ekranom koji je ekvivalent 140-inčnom televizoru.

Sve najave noviteta objedinili su u jednu video prezentaciju koju donosimo u nastavku: