Gradonačelnik Zagreba predstavio ZET-ov novi sustav naplate karata za javni prijevoz

Korisnici Androida već danas mogu preuzeti aplikaciju 'Moj ZET' unutar Google Play Storea, a oni koji koriste iPhone uređaje, morat će se strpjeti do sutra

Matej Markovinović ponedjeljak, 29. svibnja 2023. u 11:01
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Kao što smo i najavili prije nekoliko dana, ZET uvodi novi sustav naplate karata. Gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, ovog je ponedjeljka na konferenciji za medije otkrio više detalja, rekavši, među ostalom, da će se sve vrste karata, kao i mjesečni i godišnji pokazi, moći kupovati unutar nove aplikacije „Moj ZET“.

„Prvi puta u povijesti ZET-a, građani će moći kupiti tramvajsku i autobusnu kartu putem mobitela i moći će na svojim mobilnim uređajima imati kartu za javni prijevoz. Građani već danas mogu preuzeti aplikaciju 'Moj ZET' na Googleovom Play Storeu, a od sutra i na Appleovom App Storeu. Vjerujemo da će aplikacija olakšati svim korisnicima kupovinu karata“, rekao je Tomašević prije nego što je demonstrirao digitalnu kupovinu karte.

Naime, za korištenje aplikacije i kupovinu karata, potrebno se registrirati i nadoplatiti sredstva bankovnom karticom unutar profila. Korisnici koji žele putem aplikacije nadopuniti pokaze, morat će povezati svoj račun s web portalom Moj ZET.

Karta se registrira skeniranjem QR koda u tramvaju i autobusu ili koristeći NFC tehnologiju prislanjanjem mobitela na označeno mjesto. Nakon kupnje i registracije karte, vidljivo je koliko je ona još važeća. Ako dođe kontrola, potrebno je samo pokazati kod na zaslonu mobitela.

Uz to, unutar aplikacije Moj ZET vidljive su i informacije o izmjenama u prometu, kao i povijest transakcija.

U ovom trenutku, nije moguće vidjeti vozni red autobusa i tramvaja.