The Grand Tour se vraća na Amazon Prime 8. prosinca

Clarkson, Hammond i May dovršavaju drugu sezonu svoje globalno popularne serije, u kojoj ćemo vidjeti i test Rimčevog Concept Onea

Sandro Vrbanus četvrtak, 2. studenog 2017. u 13:00

Planetarno popularni trojac britanskih TV voditelja, Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond vraća se u akciju početkom prosinca s drugom sezonom serije The Grand Tour. Prva epizoda bit će dostupna u petak, 8. prosinca na streaming usluzi Amazon Prime Video, a kao i prošle sezone svaki sljedeći petak donijet će novu epizodu (njih 12 ili 13).

U ovoj će sezoni biti prikazana i emisija snimana ranije ove godine u Švicarskoj, prilikom čega je Richard Hammond na posljednjem planiranom brdskom usponu, netom nakon prolaska kroz cilj brdske staze Hemberg sletio s ceste i potpuno uništio Rimčev Concept One. O tome kako će se sama serija osvrnuti na ovu nesreću za sada se ne zna ništa, no poznato je da je Hammondova ozljeda koljena značajno utjecala na raspored snimanja druge sezone.

Dugo očekivana recenzija Concept Onea od strane najpoznatijih automobilističkih televizijskih voditelja na svijetu mogla bi biti pozitivna po Rimca. Kao prvo, Clarkson je u svojoj redovitoj kolumni za Sunday Times nedugo nakon testiranja ovog superautomobila za njega imao samo riječi hvale. Drugo, Hammond je njime sletio iznimno velikom brzinom i strovalio se niz više od 100 metara dugu provaliju i – unatoč tome i činjenici da se Concept One zapalio – prošao tek s ozljedom koljena.

Ako je suditi prema traileru, uzbuđenja neće nedostajati

Druga sezona The Grand Toura bit će konceptom slična prvoj – red ludiranja s automobilima po raznim dijelovima svijeta (bili su ovog ljeta i u Hrvatskoj!), pa red šala i pošalica iz studija. Studio će, kao i u prvoj sezoni, biti veliki šator izrađen samo za te svrhe, ali ga se neće kao lani seliti po svijetu. Svi studijski dijelovi bit će snimljeni na istoj lokaciji, u šumama britanskog Cotswoldsa.