Korisnici Androida od sad u potpunosti mogu koristiti Twitter Communities

Pridruživanje grupama prema određenim interesima obavlje se na pametnim telefonima pomoću kartice na navigacijskoj traci, dok se korisnicima na webu pojavljuje sa strane

Matej Markovinović petak, 21. siječnja 2022. u 15:15

Korisnici Twittera na iOS-u i webu, još od rujna prošle godine uživaju u „blagodatima“ Communities značajke. Pridruživanje grupama prema određenim interesima, kao što je to slučaj i na Facebooku, uvijek je zabavan način za potrošiti vrijeme. Međutim, za tu su pogodnost Android twitteraši trebali čekati gotovo pet mjeseci.

Kako prenosi The Verge, korisnici Androida od sada se lako mogu pridružiti, zatražiti pridruživanje i sudjelovati u Twitter Communitiesu, što je otvorilo značajku za mnogo više korisnika. Drugim riječima, više će ljudi postajati članovima pojedinih grupa, pa će to rezultirati opširnijim i kvalitetnijim raspravama, nadaju se iz Twittera.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Twitter Communities je i dalje invite-only za one koji žele stvoriti određene grupe, no ako imate ideju za neku, možete ju prijaviti na Twitterovoj službenoj stranici. Valja napomenuti i da vlasnici grupa mogu odabrati hoće li ostalim korisnicima biti potrebna pozivnica da im se pridruže ili će pak biti otvorena za sve.

Twitter često ističe neke od grupa slobodnih za pridruživanje, pa su ovoga puta „na repertoaru“ Roblox, Xbox Community, Tech Twitter, Fashion, R&B Twitter i Formula 1.