Twitter testira postavljanje reakcija na objave u obliku videozapisa ili fotografija

Twitter je započeo s testiranjem značajke koju TikTok korisnici već odavno koriste, a od nedavno i redovni posjetitelji Instagram Reelsa

Matej Markovinović subota, 8. siječnja 2022. u 16:20

Twitter ja najavio testiranje značajke koju su korisnici već imali priliku vidjeti na TikToku ili Instagram Reelsu. Riječ je o, kako ju zovu, „quote tweet with reaction“ (citiraj tweet s reakcijom) značajki, koja će omogućiti korisnicima da na objavu odgovore fotografijom ili videozapisom.  

„Želimo vam pružiti kreativnije načine da se pridružite razgovoru i izrazite na Twitteru. Počevši od danas, na iOS-u započinjemo testirati mogućnost da citirate tweet s reakcijskim videozapisom ili fotografijom uz svoj vlastiti Tweet Take“, napisala je jedna od voditeljica proizvoda Twittera i objavila kako značajka izgleda u praksi.

Prema pisanju The Vergea, neki su korisnici društvene mreže izrazili zabrinutost da bi ova značajka mogla potaknuti uznemiravanje. Naime, na platformi se relativno lako mogu moderirati uvredljivi tweetovi, no to je puno teže napraviti kad je riječ o fotografijama ili videozapisima.

Iako korisnici inače mogu regulirati u postavkama tko im može odgovarati na objave, glasnogovornica Twittera, Viviana Wiewall, rekla je za The Verge da to s ovom značajkom trenutno neće biti moguće, jer je ipak riječ o standardnom citiranju, odnosno retweetanju. Međutim, dotaknula se i zabrinutosti o uznemiravanju.

„Sigurnost ljudi na Twitteru naš je prioritet i iako ne očekujemo da će se ovo koristiti na štetan način, pomno ćemo pratiti korištenje značajke i osigurati da se svaka zlouporaba presudi u skladu s pravilima Twittera“, zaključuje Wiewall.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Bežične over-ear BT slušalice

JBL LIVE 500BT

JBL Signature zvuk, handsfree pozivi, 50mm driveri, podrška za Google voice i Amazon Alexa glasovnu asistenciju, Ambient Aware i TalkThru tehnologija, odvojivi kabel s upravljačem i mikrofonom, trajanje baterije 30h, 18–20.000 Hz, 32 ohma.

849 kn 1.149 kn Kupi

BT prijenosni zvučnik s IPX7

MARSHALL EMBERTON BT

True Stereophonic, jedinstveni oblik višesmjernog zvuka Marshalla. 20+ sati prijenosnog vremena reprodukcije. Kombinacija suvremene tehnologije s kultnim Marshallovim dizajnom kako bi pružio snažan zvuk, a zadržao klasičan izgled, 60 Hz - 20 kHz, 20 W.

999 kn 1.299 kn Kupi