Twitteraši od sada mogu dodavati više sadržaja u jednu objavu

Kako kažu iz Twittera, mogućnost dodavanja više sadržaja u jednu objavu omogućit će kreatorima da se na kreativniji i vjerodostojniji način izraze na društvenoj mreži

Matej Markovinović četvrtak, 6. listopada 2022. u 10:27
📷 Foto: Alexander Shatov, Unsplash
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Twitter je ove srijede izbacio novu značajku, koja omogućuje Android i iOS korisnicima da u jednu objavu postave više vrsta sadržaja - tekst, fotografiju, videozapis ili GIF.

Riječ je o značajki koju je još u travnju primijetio developer mobilnih aplikacija, Alessandro Paluzzi, a koju je Twitter službeno potvrdio ovoga srpnja. Korisnici su, podsjetimo, do sada mogli postaviti samo jednu vrstu sadržaja u svoj tweet.

„Miješanje različitih tipova vizualnog sadržaja zajedno u jednom tweetu omogućuje kreatorima da se izraze izvan okvira od 280 znakova i daje im više načina da ispričaju svoju priču“, kažu iz Twittera na svom službenom blogu.

Za dodavanje više sadržaja u jednu objavu, korisnici trebaju dodirnuti foto ikonu pri sastavljanju novog tweeta i jednostavno dodati iz galerije ono što žele. Sadržaj će se na koncu pojaviti jedan pored drugog u obliku albuma, ovisno o tome koliko je korisnik dodao fotografija, videozapisa ili GIF-ova.

Twitter je u prigodnom videu pokazao kako to izgleda u praksi.