Muškarac koji je ostao paraliziran u prometnoj nesreći tužio Uber za 63 milijuna dolara

Ozlijeđeni Will Good traži suđenje pred porotom te naknadu štete za fizičke i emocionalne ozljede, kao i za trajni invaliditet te iznimnu bol i patnju

Matej Markovinović subota, 29. siječnja 2022. u 06:00

Will Good, stanovnik Massachusettsa u SAD-u, tuži Uber za 63 milijuna dolara tvrdeći da su zaposlili vozača s opasnim dosjeom, koji je sjedio za volanom prilikom prometne nesreće koja je Gooda ostavila trajno paraliziranim.

Naime, sudeći prema tužbi podnesenoj početkom tjedna, priča ide ovako. Good je u travnju 2021. godine išao kući s posla Uberom. Njegov je vozač odjedanput naglo skrenuo i udario u parkirani automobil, pri čemu je Good udario glavom u suvozačevo sjedalo i na mjestu ostao paraliziran.

Vozač, pak, ima preko više od 20 vozačkih prekršaja, među kojima je i oduzimanje prednosti prolaska te nepoštivanje znaka za obavezno zaustavljanje. Massachusetts je navodno zahtijevao od vozača da prođe tečaj preobuke za taksista, no Good u tužbi tvrdi da ga Uber svejedno nije trebao zaposliti, jer su zbog silnih prekršaja trebali očekivati da će se dogoditi ovako nešto opasno.

Uber je odbio komentirati ovaj slučaj, no Goodova odvjetnica Victoria Santoro Mair, rekla je za The Verge da paralizirani muškarac ovom tužbom nastoji podići svijest, kako se ova nesreća ne bi dogodila drugim ljudima.

„Good se nada da svojim glasom može doprinijeti naporima da Uber postane sigurniji“, rekla je Santoro Mair te je istaknula da Good nije podigao tužbu protiv vozača.

 

 

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-kanalni bookshelf zvučnici

AUDIOENGINE HD6

Bluetooth aptX, 47 ohma, 50Hz-22kHz, >95dB, 50W RMS, svileni visokotonci, wooferi od aramidnih vlakana, A/B monoblok pojačalo.

5.299 kn Kupi

Plug&play gramofon

REGA PLANAR 1

RB110 ručica, motor od 24 V niske buke, poklopac motora s integriranim hlađenjem, Rega Carbon MM zvučnica.

2.989 kn Kupi