Planiraju se knjiga, film i serija o propasti kriptomjenjačnice FTX

Bizarna priča o usponu i padu druge najveće kriptomjenjačnice na svijetu zainteresirala je producente, koji žele snimiti mini seriju o "jednoj od najdrskijih pljački u povijesti", kako nazivaju taj slučaj

Sandro Vrbanus četvrtak, 24. studenog 2022. u 18:13

Saga oko donedavno druge najveće kriptomjenjačnice na svijetu, FTX-a, i njezinog osnivača Sama Bankman-Frieda, još se nije u potpunosti raspetljala, a već se govori kako će dobiti službenu ekranizaciju, možda i nekoliko njih. Dok regulatori "češljaju" poslovanje ove kompanije, otkrivaju se detalji oko misterioznog nestanka depozita korisnika i istodobnog naglog bogaćenja obitelji Bankman-Fried, no osnivač propale mjenjačnice i dalje je na slobodi. Čak štoviše – krajem mjeseca trebao bi govoriti na samitu DealBook, koji organizira New York Times. Iako ga javnost percipira kao prevaranta i lopova, nastup tamo bit će mu i plaćen.

Uzbudljiva filmska priča

O kontroverznom poduzetniku knjigu već piše američki novinar i književnik Michael Lewis, autor popularne knjige The Big Short, po kojoj je nastao zanimljiv film o kolapsu američkog sustava hipotekarnih kredita. Lewis je s Bankman-Friedom proveo proteklih šest mjeseci, kao da je slutio da bi se oko FTX-a priča mogla zakomplicirati. Za njegovu priču već je zainteresiran Apple, koji prema njoj planira snimiti dugometražni film za streaming platformu Apple TV+.

Potencijalno uzbudljiva priča o prevarama, pranju novca i bogatstvu stečenom u vrlo kratkom roku zainteresirala je i Amazon. Redatelji Joe i Anthony Russo, poznati po režiranju nekoliko Marvelovih filmova, predložili su Amazonu da za njihov servis Prime Video snime miniseriju o "jednoj od najdrskijih pljački u povijesti". Prema prvim informacijama, Amazon je ideju prihvatio. "U središtu priče nalazi se iznimno tajanstven lik s kompleksnom i potencijalno opasnom motivacijom. Mi želimo razumjeti zašto" – poručila su braća Russo, koja bi sa snimanjem trebala započeti u ožujku sljedeće godine.HI-FI EXPERIENCE WEEK

KEF

Od 28.11. do 16.12. 2022. posjeti našu slušaonu na Zagrebačkom Velesajmu i uživaj u KEF Wireless aktivnim zvučnicima.

Kupi

Hibridno integrirano pojačalo

VINCENT SV-737

Bluetooth, WiFi, 20 Hz - 20 kHz, > 90 dB, 47 kOhm, 590 W, WAV, FLAC, APE, LPCM, MP3, ACC, AC3, WMA, 6 x stereo RCA, 2 x Optical, 2 x Coaxial.

24.999 kn 3.317,94 € Kupi

Wireless podni zvučnici

KEF LS60

Visokokvalitetan streaming, Wi-Fi, Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Roon Ready, Bluetooth, Spotify, Tidal, Deezer, 26 Hz - 36 kHz, 111 dB.

49.999 kn 6.636,01 € 52.699 kn Kupi