Premotavanje live streama uskoro moguće na Twitchu

Iz Twitcha navode da će nove značajke testirati četvrtina svih korisnika platforme kroz sljedeći mjesec te očekuju povratne informacije koje će im pomoći u budućim pothvatima

Matej Markovinović četvrtak, 21. listopada 2021. u 15:28

Oni koji često gledaju sadržaj na Twitchu, zasigurno su barem jednom poželjeli premotati stream da vide nešto što su propustili, no zbog nedostatka te opcije morali su čekati da prijenos završi, kako bi mogli pogledati VOD (Video on Demand).

No, Twitch razmišlja i o tome, pa su tako započeli s testiranjem Rewind the Stream gumba, koji će, nakon što se pritisne, premotati prijenos unazad za dvije minute, pa će gledatelji moći pogledati ponovno ono što su propustili.

Kako prenosi The Verge, gledatelji će nakon premotavanja i dalje moći vidjeti što se događa u live streamu zahvaljujući značajki slika u slici koja će se pojaviti iznad chata. Međutim, iz Twitcha ističu da se neće moći premotavati ako streamer nema uključenu VOD opciju.

Twitch testira i Remind Me gumb koji će podsjećati korisnike na nadolazeće zakazane streamove. Osim toga, streameri će moći postaviti i najavu za svoj kanal koju će korisnici moći pogledati pritiskom na Watch Trailer gumb.

„Tijekom sljedećih mjesec dana, neki će gledatelji Twitcha vidjeti do tri nova gumba: Rewind the Stream, Remind Me & Watch Trailer. Ovaj će eksperiment pružati informacije o nadolazećim značajkama, a gumbi će se ukloniti kada se on dovrši“, poručili su iz Twitcha.