Xiaomijev 'Mi' brend odlazi u povijest

Xiaomijev prvi proizvod koji je nosio 'Mi' brend, nije bio pametni telefon, već MIUI, tvrtkin modificirani Android ROM koji se koristi i danas na njihovim pametnim telefonima

Matej Markovinović utorak, 24. kolovoza 2021. u 19:50

Xiaomi je krajem 2011. godine izbacio Mi 1, tvrtkin prvi pametni telefon koji je ljudima približio „Mi“ brend donoseći tada vodeće specifikacije za pristupačnu cijenu. No, gotovo 10 godina kasnije, kineski se tehnološki proizvođač zauvijek pozdravlja sa svojim najpopularnijim brendom.

„Od trećeg tromjesečja 2021. godine, Xiaomijeva serija proizvoda 'Mi' bit će preimenovana u 'Xiaomi'. Ova će promjena ujediniti našu globalnu prisutnost brenda i zatvoriti jaz percepcije između brenda i proizvoda“, objašnjava tvrtkin glasnogovornik za The Verge.

Drugim riječima, Xiaomijev ovogodišnji vodeći telefon će se umjesto „Mi 11“, zvati „Xiaomi 11“, kao što je to već slučaj na kineskom tržištu. Unatoč tome, iz tvrtke navode da će i dalje zadržati Redmi brend čiji su proizvodi, kako kažu, namijenjeni mlađoj publici i „po pristupačnijoj cijeni donose velike inovacije“.

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Osim toga, Xiaomi će ovu promjenu s vremenom primijeniti i na svoj cijeli ekosustav i na sve IoT proizvode, iako će logo „Mi“ brenda nastaviti koristiti u Mi Home trgovinama

„Bit će potrebno neko vrijeme da ova promjena stupi na snagu u svim regijama“, zaključuje glasnogovornik Xiaomija.