15-godišnjakinji majka oduzela mobitel, ova se snašla i tvitala preko – frižidera

Nakon što se našla u kazni i bez svojih elektroničkih uređaja, jedna američka tinejdžerica istražila je svoj pametni dom i uspjela se spojiti na društvene mreže

Sandro Vrbanus srijeda, 14. kolovoza 2019. u 16:30

Zabavna priča o modernoj tehnologiji, Internetu stvari i snalažljivim millenialsima dolazi iz SAD-a. Kako prenosi britanski Guardian, sve je počelo prije dva tjedna kada je izvjesna 15-godišnja Dorothy izazvala požar u kuhinji jer je bila previše usredotočena na svoj mobitel. Nakon tog nemilog događaja majka joj je oduzela sve tehničke uređaje kako bi je naučila da mora obraćati pozornost na svijet oko sebe. Ili je barem tako mislila…

Nije samo mobitel za Twitter

Dorothy se toliko uplašila da će izgubiti kontakt sa svojih nekoliko tisuća pratitelja na Twitteru da je krenula tražiti način kako se vratiti online – i odgovor je pronašla u drugim uređajima koje ima kod kuće.

Prvo je krenula tvitati preko Nintenda, pa preko Wii U-a, no obje konzole su joj promptno oduzete. Međutim, majka nije računala na snalažljivost svoje tinejdžerice. Ova je otkrila da se i njihov LG-jev pametni hladnjak može spojiti na Internet. Tako je nastao i ovaj tvit:

LG-jeve stranice, ali i opis objave na Twitteru, potvrđuju kako je ona napisana putem njihovog pametnog frižidera. Situaciju je iskoristila i korejska kompanija tvitnuvši hashtag potpore jadnoj kažnjenoj 15-godišnjoj obožavateljici Ariane Grande i snalažljivoj tviterašici: