Britanski ljubitelj Ratova zvijezda izradio TIE Silencer u stvarnoj veličini

Entuzijast, graditelj i YouTuber Colin Furze izradio je letjelicu iz novog nastavka Ratova zvijezda i cijeli proces dokumentirao u video obliku

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 17:00

U krugovima YouTubera poznati "maker" iz Velike Britanije Colin Furze do sada je izradio brojne kreativne i pomalo čudnovate više ili manje zahtjevne projekte. No, ovoga je puta, čini se, nadmašio sam sebe, barem kada je o grandioznosti projekta riječ. Ovih dana ovaj je entuzijast na svoj YouTube kanal postavio video u kojem predstavlja projekt izrade letjelice TIE Silencer iz najnovijeg nastavka filmske franšize Ratova zvijezda (Posljednji Jedi) – u punoj veličini.

Sav potreban materijal (većinom metalne cijevi i rešetke) Furze je nabavio s eBaya, unajmio nekoliko vještih bravara i bacio se na posao. Prema umanjenom modelu ekipa je izradila TIE Silencer (inače vozilo Kylo Rena) u veličini kakva se čini da bi mogla biti prava veličina ove letjelice, kada bi ista zaista i postojala.

Fanovi Star Wars serijala, pogotovo oni najmlađi, bit će fascinirani time da mogu zaista ući u nešto što izgleda kao da je sletjelo iz samog filma. One starije i sklonije uradi-sam pristupu vjerojatno će više zanimati tehnički detalji. TIE Silencer u ovoj je izvedbi dug 14,5, širok 6,7 i visok 3,8 metara. Ekipa od pet ljudi izrađivala ga je šest tjedana, a težina mu se procjenjuje na čak 7 tona. Ostale detalje kao i proces izrade moguće je vidjeti u "making of" videu.