Google Japan predstavio Gboard Bar, tipkovnicu dugu preko metar i pol

Google Japan kao prednost ističe i da je za čišćenje Gboard Bara potreban samo jedan, dugački pokret krpom

Matej Markovinović utorak, 4. listopada 2022. u 06:00
Gboard Bar 📷 Foto: Google Japan
Gboard Bar Foto: Google Japan

Google Japan predstavio je Gboard Bar, fizičku inačicu tvrtkine popularne Android tipkovnice, koja je, vjerovali ili ne, duga čak 1,65 metara.

Da korisnici ne bi gubili vrijeme tražeći tipke po tipkovnici, one su raspoređene u ravnoj liniji. To bi, kako navodi Google Japan, trebalo olakšati pisanje, istovremeno štedeći prostor na stolovima gdje je nagomilana hrpa dokumenata, piše XDA Developers.

Prema službenim specifikacijama, Gboard Bar širok je sasvim dovoljno da „mačka po njemu može hodati“, dok je debljina tipkovnice – „udobna“. Google Japan dodaje da tipkovnica nudi i mogućnost zajedničkog tipkanja, što značajno povećava produktivnost, jer dvije osobe mogu unijeti veći broj znakova u kraćem vremenu. Sasvim logično.

Također, tu je i specijalizirani modul za uklanjanje bugova, a Google Japan ističe i razne ergonomske te zdravstvene prednosti korištenja Gboard Bara. Primjerice, korisnici će pri uporabi ove tipkovnice, automatski istezati svoje ruke, pa čak i noge. Uz to, kažu i da ona može poslužiti kao „fizički produžetak udova“, ali i kao štap za planiranje ili ravnalo za mjerenje predmeta.

Gboard Bar može poslužiti i za ribolov. 📷 Foto: Google
Gboard Bar može poslužiti i za ribolov. Foto: Google

Budući da je Google Japan poznat po svojim šalama (mada se baš i nije lako nasmijati ovakvim "dosjetkama"), jasno je da ne planiraju masovno proizvoditi Gboard Bar, koliko god ga oni prikazivali "korisnim". No, zainteresirani entuziijasti mogu sami napraviti ovu tipkovnicu pomoću uputa na GitHubu.