Google se u novoj reklamnoj kampanji izruguje iPhoneu

Kako bi odgovorili korisnike od kupnje Appleovog mobitela, Google je odlučio izbaciti reklamnu kampanju u kojoj se izruguje iPhoneu

Matej Markovinović petak, 23. lipnja 2023. u 06:00
📷 Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Kao što Apple ima iPhone 14 Pro, tako Google ima Pixel 7 Pro. Iako ova dva mobitela nisu slični dizajnom, a u neku ruku ni specifikacijama, Google silno želi navesti korisnike da prijeđu na njihove mobitele. Međutim, kako bi to drugačije učinili, nego da objave reklamnu kampanju u kojoj se izruguju iPhoneu, vjerojatno po uzoru na Samsung.

Naime, na službenom YouTube kanalu Googlea, osvanulo je čak pet videozapisa koji u naslovu imaju #BestPhonesForever (aludiranje na izraz „best friends forever“). Zvijezda svih videa upravo je Pixel 7 Pro, koji razgovara s iPhoneom 14 Pro u različitim situacijama.

iPhone se u svakom od videa doima ljubomornim i nekako žalosnim što nema funkcije kao što ima Pixel. Primjerice, u jednom od razgovora dotaknuli su se astrofotografije. Googleov se mobitel pohvalio da pomoću svoje značajke Astrophotography Mode može s lakoćom „vidjeti“ sve zvijezde i galaksije, nakon čega mu je iPhone pokušao dokazati da isto to može, uključivši – bljeskalicu.

No, da ne prepričavamo, najbolje da sami pogledate ovu Googleovu reklamu u nastavku. Više njih dostupno je na YouTubeu.