Hotelska soba opremljena posebno za gamere

Alienware je opremio jednu sobu u hotelu Hilton u Panami vrhunskom opremom za uživanje u igranju

Sandro Vrbanus subota, 21. travnja 2018. u 18:00

Soba potpuno opremljena samo za igranje video igara, bilo na konzoli ili PC-ju, vjerojatno je san svakog okorjelog gamera. No, ne mogu si svi priuštiti da takvu "jazbinu" slože u vlastitom domu, pa im je Alienware odlučio izići u susret – opremili su, naime, vrhunskim hardverom jednu cijelu hotelsku sobu. Nažalost, za uživanje u ovoj sobi trebat će potegnuti sve do srednjoameričke države Paname i njezinog glavnog grada Panamá (Panama City), jer se navedena soba br. 2425 nalazi u tamošnjem Hiltonu.

Alienwareovom sobom dominira ogromni, 65-inčni 4K televizor ispred kojeg je smješten "tron" za igrača. Tu je i hrpa gamerskog hardvera, od Alienwareove "skromne" konfiguracije (Intel Core i7-8700 na 4,60 GHz, 32GB DDR4 RAM-a, Nvidia GeForce GTX 1080 Ti GPU s 11GB GDDR5x, te SSD od 512GB i HDD od 1TB), Alienware 15 laptopa (Intel Core i7-7700HQ Quad-Core, 32GB DDR4 RAM-a, Nvidia GeForce GTX 1070 GPU s 8GB GDDR5x, 256GB SSD + 1TB HDD i naravno 15,6" Full HD ekran), pa sve do "manjeg" Curien Alienware 34-inčnog zakrivljenog 4K monitora.

Za ljubitelje VR-a tu je i Oculus Rift, a za one koji se radije igraju na konzolama uključili su i Xbox One Elite. Ništa sve ovo ne bi vrijedilo bez pravog zvuka, za što se brine 5.1 Dolby Digital sustav dok sobu rasvjetljava Alienware Effects prilagodljivi sustav LED-ica.

Za goste koji će kraj svega ovoga imati vremena za bilo što drugo, poput spavanja ili kupanja, tu su i uobičajeni hotelski kreveti, kupaonica i sve ostalo što jedna luksuzna hotelska soba mora imati. Cijena noćenja u ovom gamerskom raju (bez doručka) je 359 dolara, a rezervacije su otvorene.