Lego McLaren Senna od pola milijuna kockica

Lego i McLaren u suradnji su izradili maketu trenutačno najpopularnijeg superautomobila ovog proizvođača i planiraju je koristiti za zajedničku promociju

Sandro Vrbanus četvrtak, 28. ožujka 2019. u 16:20

Ovo je jedna od vijesti u kojima nije potrebno pisati ništa, već samo postaviti galeriju slika kako bi ljubitelji automobila, ludih projekata i eventualno Lego kockica mogli uživati. Ipak, dat ćemo vam i nekoliko osnovnih podataka o fascinantnom projektu.

Kultni proizvođač igračaka Lego i ništa manje kultni proizvođač automobila McLaren zajedničkim su snagama izradili vjernu repliku superautomobila McLaren Senna od pola milijuna (točnije 467.854) Lego kockica. Lego automobil izrađen je u mjerilu 1:1, a osim kockica za sastavljanje je korišteno i ponešto dijelova s pravog bolida – poput kotača, sjedala, upravljača ili (funkcionalnog) infotainment sustava.

Za izradu ovog remek djela bilo je potrebno oko 2.000 sati planiranja i dizajna, a sa sklapanjem brojač se zaustavio na 2.725 sati rada. To je devet puta duže nego što McLarenovim stručnjacima treba da sklope jednog Sennu u svojim pogonima. U konačnici ova maketa teži oko 1.700 kg, odnosno 500-tinjak kilograma više od pravog automobila, a čak nema niti ugrađen motor već samo simulaciju. No – koga briga, kad finalni rezultat izgleda ovako?

Ako vam je zapeo za oko ovaj plastični McLaren i poželjeli ste ga imati kod kuće – ne brinite. Lego se pobrinuo da nešto slično možete kupiti već za 100-tinjak kuna:

Lego Speed Champions McLaren Senna model
Lego Speed Champions McLaren Senna model

Lego McLaren Senna u punoj veličini bit će, pak, prvi puta javnosti predstavljen na ovogodišnjem događanju Goodwood Festival of Speed u srpnju, a nakon toga i na još ponekom tematskom događaju.