Najveći, najsporiji i najnepraktičniji fotoaparat na svijetu izrađen je od kontejnera

Jedan je engleski fotograf pretvorio teretni kontejner u Polaroid fotoaparat koji ne samo da snima fotografije, nego u sebi ima i tamnu sobu za razvijanje istih

Sandro Vrbanus četvrtak, 15. kolovoza 2019. u 07:00

Engleski fotograf Brendan Barry od svakodnevnih predmeta, iz hobija, izrađuje fotoaparate. Do sada je tako u fotoaparat pretvorio tikvice, dinje, cjepanice, štrucu kruha, Lego kockice i razne druge manje ili veće predmete. Njegov posljednji uradak ujedno je i najveći kojeg se prihvatio – u Polaroid fotoaparat pretvorio je brodski transportni kontejner.

Svoju je premijeru ovaj ogromni fotoaparat imao u jednom parku u Exeteru gdje je Barry njime snimao prolaznike te odmah potom unutar njega, u posebnoj tamnoj komori, razvijao fotografije. Plan je ovog kreativca bio neko vrijeme snimati fotografije i izrađivati ih u "Polaroid kontejneru", a potom cijelu stvar isprazniti i pretvoriti u izložbeni prostor u kojem će izložiti tako nastale fotke.

Cilj projekta, koji je sada završen, bio je podučavati ljude o fotografiji i organizirati inovativno i drugačije događanje u lokalnoj zajednici.

O cijelom pothvatu snimljen je i kratki dokumentarni film koji prenosimo u nastavku.