Novi Lego set odaje počast legendarnom Concordeu

Ljubitelji avijacije, tehnologije i Lego kockica sada mogu uživati u još jednom setu namijenjenom odraslima. U nešto više od dvije tisuće dijelova dolazi model putničkog nadzvučnog zrakoplova Concorde

Sandro Vrbanus petak, 11. kolovoza 2023. u 07:57

U sklopu kolekcije Lego Icons uskoro će na tržištu biti dostupan novi set kockica za odrasle, i to u obliku avijacijske legende, anglo-francuskog nadzvučnog putničkog zrakoplova Concorde, koji je letio od 1976. do 2003. godine. Time se odaje počast vjerojatno najslavnijem putničkom zrakoplovu u povijesti, a iz danske kompanije kažu da je set pravi poklon za bilo kojeg ljubitelja avijacije ili kolekcionara.

Dug više od metra

Detaljna Legova replika kultnog aviona sastoji se od 2.083 dijela, a uključuje njegov prepoznatljivi spuštajući nos, potpuno funkcionalni stajni trap, repni kotač koji se može uvući i izvući, poznata delta krila s pomičnim zakrilcima, pa i zglobna kormila. Unutar tijela modela je i lako pristupačana putnička kabina, a zrakoplov dolazi s postoljem, koje ga može prezentirati u letu, ili pak u konfiguracijama za polijetanje ili slijetanje.

Jednom kad je sastavljen, Concorde u Legovoj izvedbi mjerit će čak 105 centimetara u duljinu, 15 cm u visinu, uz raspon krila od 43 centimetra – pa će kolekcionari morati za njega predvidjeti posebno, i to oveće, mjesto u svojoj kolekciji ili sobi. Prodaja započinje 7. rujna, a planirana maloprodajna cijena bit će oko 200 eura.