Znanstvenofantastična vizija ruske farme u video parodiji

Ovih dana na YouTubeu je jedan od većih hitova izvrsno producirana video parodija koja prikazuje kako bi se ruski farmeri mogli prilagoditi novom vremenu automatizacije i robotizacije poljoprivrede

Sandro Vrbanus nedjelja, 6. prosinca 2020. u 14:15

U slučaju da još niste vidjeli zabavni uradak koji stiže iz Rusije, sumorna nedjelja usred pandemije idealno je vrijeme da se na nekoliko minuta opustite i zabavite uz ovaj šaljivi video. On se pojavio na ruskom YouTube kanalu birchpunk, naziva se "Russian cyberpunk farm", a cilj mu je satirizirati viziju ruskih vlasti koje smatraju da je budućnost njihovog ruralnog stanovništva u "hi-tech" poljoprivredi i uzgoju životinja.

Ima tu svega, od robotskih farmera koji brinu o životinjama, njihovih međusobnih odnosa i odnosa s ljudima, pa sve do prizora golubinjaka u kojem iza žice, umjesto ptica, lete, žive i rastu – dronovi. No ono što je vjerojatno privuklo najviše gledatelja, osim odlične satire i glume, jest i produkcija.

Nema farme do hi-tech farme

Roboti, dronovi, leteći automobili, fraktalni krastavci (!), sva moguća tehnologija, pa čak i crna rupa ispod poljskog zahoda – sve to je CGI tehnologijom fenomenalno animirano. Mnogi su gledatelji odmah od redatelja zatražili da snimi i dugometražni film o farmeru koji se služi svim ovim čudima tehnologije, ali isto tako ore njivu prastarim traktorom i živi kako ruski farmeri žive danas. Sve je popraćeno i prigodnom glazbom.

"Ruska cyberpunk farma" već je pogledana gotovo 6 milijuna puta, a i mi smo video zapis pogledali više puta ne bismo li "uhvatili" što više zabavnih detalja kojima ovaj kratka satirična reportaža obiluje. Uživajte.