Sonos proširio asortiman dosad najkompaktnijim soundbarom, nazvanim Ray

Sonosov novi i dosad najkompaktniji soundbar donosi brojne značajke viđene kod Beama Gen 2, a za osjetno manje novca

Matej Markovinović petak, 13. svibnja 2022. u 09:35

Američki proizvođač audio opreme Sonos, predstavio je novi, kompaktni soundbar Ray te je tako proširio svoj asortiman kućnih kina.

Naime, Sonos Ray daje zvuk koji ispunjava prostoriju upravo zbog posebno dizajniranih valovoda za ugrađene visokotonske jedinice, koje su izvedene tako da bi ga što više raširile u horizontalnom smjeru. Također, iz Sonosa spominju i naprednu digitalnu obradu zvuka, koja precizno pozicionira elemente u prostoriji, kako bi se korisnik osjećao kao da je „u središtu zbivanja“.

Prilagođeni DSP precizno usklađuje srednje i visoke frekvencije, dok je Sonosov novi bas-refleksni sustav zaslužan za uvjerljivu reprodukciju dubokih frekvencija. Baš kao i svi tvrtkini zvučnici, Ray je podešen uz pomoć Sonos Soundboarda, a zvuk se može još preciznije podesiti uz značajkuTrueplay, koja služi kalibriranju zvučnika prema karakteristikama prostorije, a dostupna je samo na uređajima sa iOS-om.

Sonosov novi soundbar ima i tvrtkinu značajku Speech Enchancement, koja osigurava jasnoću zvuka pri gledanju videa ili slušanju glazbe. Valja istaknuti i značajku Night Soundkoja pojačava vrlo tihe i stišava glasne zvukove ("stišće" dinamiku zvuka), što može biti poprilično korisno ako se Ray koristi u sitnim noćnim satima. Obje spomenute značajke već smo susreli kod Sonosova soundbara Beam Gen 2 pa u njegovoj recenziji možete pročitati kako su se ponašale u praksi.

Ray je kompatibilan sa svim relevantnim streaming uslugama, a može se i jednostavno kontrolirati pomoću postojećeg daljinskog upravljača za TV, aplikacije Sonos S2, Apple AirPlaya 2 i Spotify Connecta. Također postoji mogućnost i povezivanja s drugim tvrtkinim zvučnicima, bilo da ih koristimo za surround, bilo da su svi zajedno dio ponajboljeg multiroom sustava na svijetu.

Sonos Ray bit će globalno dostupan za kupnju 7. lipnja 2022. godine, po cijeni od 2.299 kuna. Naravno, jedan primjerak Raya već je na putu prema Bugovoj redakciji pa u narednim tjednima možete očekivati detaljnu recenziju Sonosovog najnovijeg i dosad najkompaktnijeg soundbara.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-sistemski bass reflex zvučnici

KEF LS50

Najprecizniji, impresivan zvuk, Uni-Q 12. generacije s MAT nizom drajvera za iznimnu akustičnu točnost, 47 Hz - 45 kHz, 40-100 W, 8 Ω, 85 dB.

7.399 kn 9.749 kn Kupi

7.2-kanalni AV receiver

MARANTZ NR1711

Tanak dizajn, iznimne performanse, 8K Ultra HD, HEOS, 90W po kanalu, eARC HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2.

6.799 kn Kupi