28 - aplikacija za vježbanje koja je namijenjena isključivo ženama

Unatoč tome što većina aplikacija za vježbanje tvrdi da su prilagođene i muškarcima i ženama, često zanemaruju važnost prilagodbe tjelesne aktivnosti tijekom menstrualnog ciklusa. Ova aplikacija to ispravlja te pomaže pratiti menstrualni ciklus te nudi niz prilagođenih vježbi...

Matija Gračanin petak, 15. rujna 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv 28
Namjena Praćenje mjesečnice i vježbanje za žene
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 104,99 eur godišnje

Riječ je o aplikaciji namijenjenoj pripadnicama ljepšega spola koja ima, prije svega, omogućava praćenje mjesečnice te nudi čitav niz vježbi koje su prilagođene upravo oko perioda kada počinje i završava menstrualni ciklus pa joj naziv 28 zapravo dobro pristaje.

Da bi se aplikacija mogla koristiti, potrebno je otvoriti korisnički račun pri čemu treba odgovoriti i na kratki upitnik unutar kojeg aplikaciji treba navesti simptome koje se ima u vezi s mjesečnicom, koliko je bolna kao i pati li se od kakvog hormonalnog disbalansa te drugo. Naravno, valja unijeti i dob, visinu i težinu te koji se cilj želi postići kao i datum kad je počela zadnja mjesečnica.

Nakon toga će se dobiti procjenu koliko dana još treba do početka mjesečnice skupa te prilagođene vježbe ovisno o tome kakvi se simptomi prije, tijekom i neposrednog nakon mjesečnice mogu očekivati skupa sa šačicom savjeta uz koje se lakše pripremiti za početak mjesečnice.

Vježbe su vođene, a dostupne su kao lijepo osmišljeni videozapis (zapravo je čitava aplikacija vrlo elegantno dizajnirana), a zgodno je i to što aplikacija nudi i savjete za prehranu. Štoviše, tu su i recepti za raznovrsna jela zajedno s opcijom stvaranja popisa za kupovinu namirnica.

Mogućnost ima još, no besplatno izdanje aplikacije je ograničeno. Za sve se mogućnosti i sadržaj mora plaćati pretplata za izdanje Premium što stoji nemalih 104,99 eura godišnje pri čemu se to izdanje može besplatno iskušavati tri dana.