AirVisual - besplatna aplikacija za praćenje kvalitete zraka

Ovo je odlično napravljena aplikacija koja nudi točne podatke u kvaliteti zraka za više od deset tisuća gradova u više od 80 država u svijetu među kojima se našla Hrvatska i neki od gradova. Uz aktualne podatke, aplikacija nudi i vremensku prognozu, ali i druge korisne stvarčice…

Matija Gračanin utorak, 5. siječnja 2021. u 06:01
OSNOVNI PODACI
Naziv AirVisual 
Namjena Praćenje kvalitete zraka dilje svijeta
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Kvaliteta zraka u većim gradovima zna poprilično varirati i dok neki veliki svjetski gradovi vode na ljestvicama onih s najlošijom kvalitetom zraka, ima i onih u kojima je disanje punim plućima poželjno. Naravno, kvaliteta zraka prati se i u Hrvatskoj, a ovo je aplikacija putem koje je moguće doznati aktualne podatke o kvaliteti zraka za više od deset tisuća gradova u više od 80 država u svijetu.

Osim toga, u aplikaciji se mogu pronaći i povijesni podaci te prognoze kako će se kvaliteta zraka kretati. Tu je i, sasvim razumljivo, tipična vremenska prognoza i to ona sedmodnevna, ali bez mnoštva podataka o vremenu koji se inače mogu vidjeti u aplikacijama koje se specijaliziraju za vremensku prognozu.

Uz aktualne podatke i prognoze, AirVisual nudi i preporuke kako smanjiti izloženost zagađenjima, a to je pogotovo korisno svima onima koji boluju od astme i drugih respiratornih bolesti. Podaci se prikupljaju s brojnih uređaja, a svatko tko ga ima može se pridružiti ovom sustavu te na taj način pomoći svima onima kojima loša kvaliteta zraka uzrokuje čitav niz problema.

Od drugih mogućnosti, valja izdvojiti prikaz gradova i uređaja za mjerenje kvalitete zraka na mapi, jednostavno pretraživanje gradova, ljestvice zagađenosti i druge stvarčice. Aplikacija je sasvim besplatna i, da bi stvar bila još bolja, nigdje se ne prikazuju oglasi.