BlackPlayer EX - glazbeni reproduktor za sve one koji preferiraju minimalizam

Riječ je o nešto manje razvikanom no svejedno relativno poznatom audio reproduktoru na Android pametne telefone koji se ponajprije ističe elegantnim i efektnim sučeljem te se nameće kao zgodno rješenje za sve one koji su skloni minimalizmu…

Matija Gračanin ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BlackPlayer EX 
Namjena Zgodno napravljeni reproduktor glazbe
Android Play Store 
iOS Nema
Cijena Besplatan / 205 kn godišnje

Konkurencija među mobilnim reproduktorima glazbe prilično je žestoka, a izbor omiljene aplikacije kojom će se uživati u vlastitoj glazbenoj kolekciji vrlo je individualan. Sve to samo znači da, prije nego što se izabere primarna aplikacija za slušanje glazbe, treba priliku dati i možda nešto manje poznatim imenima.

Jedno takvo je upravo BlackPlayer EX. Premda možda nije razvikan kao neki drugi reproduktori glazbe, u zadnje vrijeme ponešto opet dobiva na popularnosti. To možda i ne treba posebno čuditi tim više jer je riječ o relativno sposobnom reproduktori koji se, prije svega, ističe elegantnim i efektnim sučeljem koje će se dopasti ponajprije onima koji preferiraju tamnije teme.

Osim toga, BlackPlayer će bez problema reproducirati glazbu koja se nalazi pohranjena na unutarnjoj memoriji telefona (ili SD kartici), tu je i 5-tračni ekvilajzer, podrška za FLAC, mogućnost pregledavanja tekstova pjesama, ugrađeni alat za uređivanje ID3 tagova, podrška za gapless playback i zbilja štošta drugo.

Da bi stvar bila bolja, sve je to dostupno u besplatnoj (probnoj) inačici. Ali, ako se želi iskusiti sve ono što BlackPlayer može ponuditi, onda je potrebno izdvojiti 28 kn čime se dobivaju dodatne teme, viša razina fleksibilnosti što se tiče podešavanja sučelja, te brojne druge mogućnosti.