BodyFast - popularna aplikacija za mršavljenje uz strategiju povremenog posta

Strategija i načina prehrane uz koje će se izgubiti na prekomjernoj težini definitivno ima mnogo, a jedan koji je u zadnje vrijeme prilično popularan svakako je povremeni post kod kojega je naglašeno to da se može jesti gotovo sve, ali samo u određeno vrijeme…

Matija Gračanin petak, 8. listopada 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BodyFast
Namjena Aplikacija koja pomaže mršaviti
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan  / 320 kn godišnje

Prekomjerna težina svakako je jedna od pošasti digitalnog doba, pa ni ne čudi da postoji čitav niza načina na koji se s tim problemom može primiti ukoštac i, u konačnici, postići zdravu tjelesnu težinu. U zdanje je vrijeme, čak i među znalcima, popularna metoda povremenog posta (intermittent fasting).

Riječ je o načinu prehrane kod kojega se zapravo može jesti gotovo sve (premda je uvijek preporučljivo usredotočiti se na zdraviju prehranu i namirnice), ali isključivo u određeno vrijeme. Suštinska ideja ovakvog načina prehrane je smanjiti unos kalorija što posljedično dovodi do gubitka težine i masti.

Postoji više metoda i planova povremenog posta, a kako bi se planiranje i praćenje olakšalo, postoje i specijalizirane aplikacije baš kao što je BodyFast. Aplikacija se zapravo postavlja kao svojevrsni osobni trener izravno na pametnom telefonu uz koji će se izabrati plan povremenog posta koji najbolje odgovara cilju (nudi deset planova poput 16-8 ili 5-2) te se pratiti napredak.

Tako je tu prikladan tajmer kao osnovni alat čitave metode, dodatak kojim je moguće pratiti unos vode tijekom dana, tu je i čitav niz notifikacija, mogućnost bilježenja i praćenja težine, kao i čitav niz korisnih informacija o ovoj metodi mršavljenja.

Uz besplatno izdanje tu je i naplatno koje nudi proširene mogućnosti uz opciju formiranja osobnog personaliziranog plana za povremeni post uz mogućnosti biranja između više od 50 planova posta kao i brojne druge stvarčice i to sve za cijenu od 320 kn godišnje. Bilo kako bilo, svi oni koji se žele riješiti prekomjerne težine, a ne znaju kako bi počeli, svakako bi trebali priliku dati ovoj aplikaciji.