Brilliant - mobilna aplikacija za podučavanje matematike i računalstva

Brilliant je edukativna aplikacija koja je zamišljena za podučavanje matematike i računalstva kroz interaktivne tečajeve i brojne zadatke kako bi se provjerilo stečeno znanje, a koja za cilj ima svima zainteresiranima omogućiti da savladaju razne koncepte kroz vježbanje i rješavanje problema…

Matija Gračanin srijeda, 13. rujna 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Brilliant 
Namjena Platforma za podučavanje matematike i računalstva
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / od 8,75 eur mj (Premium)

Svladati klasične koncepte iz matematika i računalstva danas nikada nije bilo važnije, a ovo je platforma koja će upravo u tome pomoći. Naime, Brilliant je zgodno osmišljena edukativna platforma koja kroz interaktivne tečajeve i zadatke prilagođene za ljude različitih razina predznanja nastoji svima približiti matematiku i računalnu znanost.

Sve počinje otvaranjem korisničkog računa pri čemu valja navesti vlastitu dob te proći kroz kratki upitnik kako bi aplikacija bila prilagođena pri čemu valja navesti što se aplikacijom želi postići te koliko se vremena dnevno ima za učenje i vježbanje (od pet do 20 minuta). Nakon toga valja samo izabrati neki od ponuđenih tečajeva i početi koristiti aplikaciju.

Dostupne interaktivne lekcije zamišljene su slično kao i kod drugih edukativnih aplikacija ovoga tipa, a konceptualno se sve svodi na rješavanje zadataka pri čemu je moguće dobiti i objašnjenja. Uz samo ponavljanje ili učenje raznih koncepata iz područja matematike i računalstva, aplikacija može poslužiti i za zabavu onima koji vole rješavati razne zadatke.

Slično kao i kod drugih aplikacija ovoga tipa, naglašena je gejmifikacija što čitavu stvar doista čini zabavnijom. Osnovno izdanje aplikacije je besplatno, no za puno doživljaj kao i pristup cjelovitom edukativnom sadržaju, potrebno je plaćati pretplatu za izdanje Premium koja stoji 8,75 eura mjesečno (ako se plati godišnja pretplata).