CapCut - besplatan mobilni editor videozapisa prilagođen totalnim početnicima

CapCut je relativno novo ime u svijetu mobilnih aplikacija za editiranje videozapisa, no ubrzo je stekao oveći broj poklonika i to s dobrim razlogom. Osim što nudi sasvim pristojno odmjerene mogućnosti, iza ove aplikacija stoji ByteDance koji je vlasnik – TikToka…

Matija Gračanin utorak, 8. lipnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv CapCut 
Namjena Moćan editor videozapisa
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

TikTok je trenutačno još uvijek neizmjerno popularna platforma za objavi kratkih filmića, a od istoga autora dolazi i ova aplikacija koja se specijalizira za editiranje videozapisa. Djelomice na krilima popularnosti upravo TikToka, CapCut je vrlo brzo zavladao top ljestvicama u trgovinama aplikacija. No, zapravo je važnije to što nudi sasvim solidne mogućnosti.

Uz ovu aplikaciju neće se moći samo stvarati, reotirati, izrezivati i na klasičan način manipulirati videozapisima, nego nudi i čitav niz ponešto naprednih mogućnosti i efekata kao što je podrška za specijalne efekte (podržava i zeleni zaslon), mogućnost uklanjanja pozadine, upravljanja animacijama i tome slično.

CapCut je i prilično jednostavno koristiti, a sve počinje stvaranjem novoga projekta te dodavanjem videozapisa od kojih će se napraviti konačni film. Jednom kada su filmići dodani, njih je moguće vrlo precizno uređivati i preslagivati, a na raspolaganju je čitav niz mogućnosti zbog kojih se CapCut pozicionira rame uz rame s najmoćnijim editorima videozapisa.

Tako su tu stvarčice poput izrezivanja, dodavanja tranzicija, teksta i naljepnica, zatim dodavanje raznih objekata i efekata i primjene niza filtara, mogućnost stabilizacije videozapisa, potom ugađanja niza parametara slike (svjetline, kontrasta, zasićenosti boja, ekspozicije i slično) izvođenja brojnih korekcija te dodavanja tonskog zapisa.

Kod potonjeg valja posebno istaknuti da CapCut ima bogatu fonoteku licencirane glazbe koju se može slobodno koristiti. Bilo kako bilo, CapCut je zbilja moćan mobilni alat za uređivanje i izradu videozapisa koji obiluje ugrađenim alatima i mogućnostima s podrškom za FullHD razlučivost i maksimalnih 60 FPS-ova, da pri tome ne stoji ni lipe.