Comic Republic - aplikacija za ljubitelje stripa koja nudi čitanje stripova napravljenih u Africi

Comic Republic je nigerijska tvrtka koja omogućava čitanje stripova napravljenih u Africi, a dopast će se istinskim ljubiteljima stripova koji žele otkrivati nove stripove. Stripova u katalogu nema mnogo, no dobar ih je dio odlično napravljen, a to potvrđuju i pozitivni komentari drugih korisnika…

Matija Gračanin utorak, 7. ožujka 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Comic Republic 
Namjena Platforma za stripove iz Afrike
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Strip kao umjetnički medij uspješno spaja književnu komponentu s crtežom kroz vremensku dimenziju nižući stripovske okvire poput kadrova u filmu, pa ni ne čudi da mnogi u pravo u tom mediju nalaze gotovo neiscrpan izvor zabave, inspiracije pa i dnevne doze popularne kulture.

Aplikacija koje omogućavaju kupovinu i čitanje stripova ima mnogo, no jedna od manje poznatih platformi za strip upravo je Comic Republic. Zapravo je riječ i nigerijskoj multimedijalnoj tvrtki koja okuplja različite umjetnika, ali i koja stoji iza aplikacija putem koje je moguće besplatno čitati stripove napravljenih u Africi (svi su na engleskom jeziku).

Stoga je jasno da dominiraju likovi inspirirani Afričkom kulturom i naslijeđem, a mora se priznati da je kvaliteta stripova na prilično visokoj razini. Na žalost, nema ih mnogo, a mnogi serijali imaju svega jedno ili dva izdanja, no to ne znači da ova platforma za strip nema svoju vrijednost.

Sama aplikacija ne nudi posebno napredne mogućnosti, ali je ugoda čitanja stripova prihvatljiva, a jednako je tako i prilično lako pregledavati što je sve dostupno u katalogu. Ipak, svi istinski ljubitelji stripa ovu bi aplikaciju svakako trebali iskušati i uživati u besplatnim stripovima.