Desmos Graphing Calculator - jedan od najpopularnijih grafičkih kalkulatora za pametne telefone

Riječ je o posve besplatnom grafičkom kalkulatoru koji omogućava jednostavno crtanje različitih vrsta grafova i stvaranje vizualizacije bilo koje jednadžbe s hrpicom dodatnih mogućnosti zbog kojih se upravo ovaj kalkulator svrstao među najbolje i najpopularnije…

Matija Gračanin srijeda, 16. studenog 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Desmos Graphing Calculator 
Namjena Besplatan mobilni grafički kalkulator
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Premda je GeoGebra vjerojatno najpoznatiji alata otvorenog koda za namijenjen učenju i poučavanju matematike, na mobilnim je platformama možda nešto manje popularan zbog pretjerane fragmentarnosti aplikacija kao i činjenice da povremeno nakon ažuriranja neke značajke jednostavno nestanu.

To otvara prostor konkurenciji, a jedna od trenutačno najboljih, barem što se tiče grafičkih kalkulatora, svakako je Desmos Graphing Calculator. Može se pohvaliti prilično visokim ocjenama i desecima tisuća pozitivnih mišljenja korisnika koji su ga dosad preuzeli više od pet milijuna puta, a kada se pogleda što nudi, uopće ne čudi zašto je toliko popularan.

Ne samo da omogućava crtanje grafa bilo koje jednadžbe pri čemu podržava više vrsta grafova, nego nema ograničenja za koliko se izraza može iscrtati graf odjednom. Zgodno je i to što je moguće dodavati klizače i na taj način modificirati vrijednosti te promatrati promjene na iscrtanom grafu (moguće je i stvarati animacije).

Podatke je moguće unositi i u tabličnom obliku, tu su i dodatne mogućnosti koje su korisne pri radu sa statistikom, a tu je i znanstveni kalkulator koji će u tren oka riješiti unesenu jednadžbu. Dakako, mogućnosti ima još, pa svi oni koji traže sposoban mobilni grafički kalkulator koji ne stoji ni lipe, svakako bi trebali probati ovaj.