Ding Jobs - domaća aplikacija za zapošljavanje studenata

Riječ je o domaćem startupu koji želi riješiti problem zapošljavanja studenata, a rješenje se nalazi u obliku mobilne aplikacije koja na jednom mjestu prikazuje aktualne ponude studentskih poslova i onih koji se odnose na početniče pozicije…

Matija Gračanin srijeda, 10. ožujka 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Ding Jobs
Namjena Traženje studentskih poslova
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Ding Jobs je domaća aplikacija koja želi na jednostavan način spojiti poslodavce koji nude odgovarajuće poslove i pozicije u svojim tvrtkama te studente koji poslove traže. Aplikacija je namijenjena isključivo studentima, ali i onima koji su studij netom završili.

Jedna od ključnih prednosti aplikacije ne nalazi se samo u činjenici da aplikaciju koriste brojni poznati poslodavci kao što su Rimac Automobili, Infinum, Erste Banka, KPMG, Croatia Osiguranje i mnoge druge tvrtke pa poslova itekako ima, nego i činjenica da zapravo mijenja način komunikacije s poslodavcima i istodobno studentima olakšava pronalazak posla koji bi im odgovarao.

Zapravo, aplikacija će tijekom vremena prilagođavati ponudu poslova ovisno o interesima oslanjajući se na vlastite algoritme, a to je nešto što će studentima sigurno biti korisno te bi čitav sustav trebao poslužiti i kao svojevrsni karijerni kompas. Osim toga, unutar aplikacije valja izraditi profil koji je zamišljen da zamijeni tipične životopise, a posebnost je i činjenica da se s poslodavcima komunicira razmjenom poruka, nešto što bi trebalo zamijeniti i motivacijska pisma.

Poslodavci mogu koristiti i ugrađeni Bot putem kojega je moguće postaviti do pet pitanja kako bi selekcija bila tim jednostavnija. Samu aplikaciju je vrlo jednostavno koristiti i radi prilično dobro; najprije je potrebno otvoriti korisnički račun, označiti najmanje tri osnovna interesa nakon što se navede na kojem se fakultetu studiralo (ili se još uvijek studira), a ponudu poslova moguće je pregledavati i prije nego što se izradio profil te se na poslove i prijavljivati izravno iz aplikacije.

Bilo kako bilo, svi oni studenti koji žele pronaći odgovarajuće poslove ili početničke pozicije u brojnim tvrtkama ako su tek nedavno završili studij, ova će im aplikacija doista u tome i pomoći. Da je tome doista tako, sigurno svjedoči i činjenica da se u dva mjeseca na aplikaciju prijavilo više do 1500 studenata.