Duolingo - poznata platforma za jednostavno učenje stranih jezika

Duolingo je popularan servis koji će se dopasti svima onima koji na relativno jednostavan način žele naučiti još jedan strani jezik i to španjolski, njemački, talijanski, portugalski, francuski, engleski i brojne druge i to sve kroz svojevrsnu edukativnu igru…

Matija Gračanin srijeda, 31. ožujka 2021. u 06:10
OSNOVNI PODACI
Naziv Duolingo 
Namjena Učenje stranih jezika kroz igru
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 708 kn godišnje (59 kn mjesečno)

Duolingo je prilično lijepo osmišljena i napravljena aplikacija razdraganog sučelja i šarma koja je namijenjena svima onima koji žele naučiti još jedan strani jezik (nudi učenje više od 30 stranih jezika). Zamišljena je kao svojevrsna edukativna igra u kojoj je se odgovaranjem na postavljena pitanja na jednostavan način uči strani jezik. Naravno, tu su i zgodno napravljena objašnjenja, upute i savjeti na što valja obratiti pažnju te specifičnosti gramatike i pravopisa jezika koji se želi naučiti.

No, kako je u nekim trenucima odgovore potrebno i upisivati, a ne samo izabrati nešto od ponuđenog, valja pripaziti i na pravopis što je itekako korisno u samom procesu učenja jezika. Čitavi koncept učenja je zapravo dobro zamišljen i sve počinje od totalnih osnova, a to zapravo znači da uz malo truda i strpljenja, rezultati sigurno neće izostati.

Kako će se napredovati, tako će se skupljati različite značke i bodovi, a nakon što se prođe sve segmente nekoga područja, valja položiti maleni ispit kako bi se otključalo sljedeće područje. Tu su i druge stvarčica kojima se nastoji zadržati motivacija učenja jezika, a dobar dio toga će se dopasti onima s istaknutim natjecateljskim duhom.

Osnovna inačica je besplatna, ali ona gnjavi s oglasima. Njih će se riješiti tako da se počne plaćati pretplata za izdanje Plus koje stoji 59 kn mjesečno (moguće ga je besplatno isprobavati 14 dana) ako se pretplata plati za godinu dana unaprijed odjednom.