Family Link - besplatna roditeljska zaštita za pametne telefone

Sada već dobro poznato rješenje za ograničavanje vremena koje dijete može provesti na pametnom telefonu ili tabletu, kao i za filtriranje nepoćudnih web stranica i drugog sadržaja, i dalje se nameće kao jedno od ponajboljih besplatnih rješenja za roditeljski nadzor na pametnim telefonima...

Matija Gračanin srijeda, 26. kolovoza 2020. u 05:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Family Link
Namjena Roditeljska zašita
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno

Što se tiče suvremenog suživota u digitalnom svijetu, ništa ne može zamijeniti konstantnu edukaciju i razgovor s djecom koja sve izraženije i na različite načine sudjeluju na mreži svih mreža koristeći brojne dostupne servise od kojih mnogi nisu ni prilagođeni za najmlađe, čak niti za tinejdžere. Pa ipak, za pravilno usmjeravanje, potrebno je postaviti i određena ograničenja kao i pratiti aktivnosti djece koja teško mogu sama razlučiti koliko su vremena provela koristeći raznovrsne uređaje ili prepoznati potencijalne opasnosti na Internetu.

Postoji čitav niz rješenja za roditeljsku zaštitu, no za dobar ih se dio mora plaćati pretplatu. Family Link je sasvim besplatno rješenje, a premda se ne može mogućnostima usporediti s daleko opremljenijim i specijaliziranim rješenjima za koja obično valja plaćati pretplatu, itekako može poslužiti za ograničavanje vremena  koje dijete provodi na pametnim uređajima i onaj tipični roditeljski nadzor.

Dakle, osim mogućnosti postavljanja vremenskih ograničenja kao i mogućnosti blokiranja pojedinih aplikacija, moguće je pratiti djetetovu aktivnost te koje aplikacije i koliko dugo koristi, tu je i mogućnost lociranja djetetovog telefona ili tableta, jednostavno postavljanje filtriranja nepoćudnog sadržaja (moguće je i blokirati određene web stranice kao i aplikacije no na umu valja imati da filtri nisu savršeni), a tu je i mogućnost udaljenog zaključavanja telefona i tome slično.

Ukratko, svi oni koji ne žele plaćati za neko od rješenja roditeljske zaštite, a ipak žele kontrolirati koliko i na koji im način djeca koriste pametne uređaje, ovo Googleovo rješenje se nameće kao dobar početni izbor.

 

Akcija

GARMIN Fenix

Sportski sat, GPS, multisport, više modela i cijena

3099 kn 3699 kn Kupi


3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS MANI Mk2

Idealni za manje prostore i korištenje u sustavu kućnog kina zahvaljujući kompresijskoj komori. 40 -20,000 Hz, 4 ohma mini, 100 W, 92 dB.

5.399 kn 5.989 kn Kupi

Digitalno phono USB pretpojačalo

NAD PP4 C- KO

Nudi vrhunske sonične rezultate, ima mogućnost odabira MM/MC ulaza. Nova verzija AlpineSoft's VinylStudio Lite ripping softvera. Moguće povezivanje s većinom amplifiera, receivera i PC-a, SNR: 76 dB (MM); 78 dB (MC).

1.499 kn 1.799 kn Kupi