Flex Scroll - omogućava automatsko skrolanje prozora na Android pametnim telefonima

Skrolanje prozora na pametnim je telefonima jedna od najčešćih radnji koju svakodnevno izvodima stotine puta, a ova je aplikacija nastoji automatizirati omogućujući da se prozori sami skrolaju nudeći pri tome dodatne kontrole kao što je brzina skrolanja…

Matija Gračanin srijeda, 28. prosinca 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Flex Scroll
Namjena Automatsko skrolanje zaslona na Androidu
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 8 kn (Pro)

Društvene mreže, web stranice i brojni drugi sadržaji koji se konzumiraju bilo putem web preglednika ili kroz za to namjenski napravljene aplikacije najvećim su dijelom koncipirani tako da se u prozoru kroz koji su sadržaj prezentira mora skrolati,  i to nerijetko unedogled.

Oni koji su već pomalo umorni od vjerojatno najčešće radnje koja se izvodi na pametnim telefonima i radije bi da se to događa automatski, s ovom će aplikacijom konačno doći na svoje. Naime, Flex Multi-Speed Auto Scroll ili kraće Flex Scroll, aplikacija je koja omogućava da se prozori skrolaju samostalno.

Nakon što se instalira i omogući potreban servis i dodjele odgovarajuća prava, moguće je odabrati aplikacija za koje se želi da se omogući automatsko skrolanje, a onda će se po pokretanju aplikacije pojaviti i plutajući panel na desnoj strani zaslona koji nudi osnovne kontrole putem kojih je moguće izvoditi ručno skrolanje dodirom gumba ili namjestiti da se prozor skrola automatski.

Pri tome je moguće definirati brzinu skrolanja tako da se može čitati sadržaj, a tu su u neke druge stvarčice kao što je gumb koji će na brzinu odskrolati prozor ponovno na vrh, definirati tajmere za skrolanje i drugo. Osnovna inačica je besplatna no ponešto ograničena, a sva se ograničenja uklanjaju kupovinom inačice Pro koja stoji 8 kn.