FlipaClip – jedna od najstarijih aplikacija za stvaranje vlastitih animacija

Bez imalo sumnje, ovo je jedna od najpopularnijih i najpoznatijih mobilnih aplikacija koja omogućava da profesionalci i početnici podjednako izrađuju vlastite animirane filmovi izravno na svojim pametnim telefonima ili tabletima…

Matija Gračanin ponedjeljak, 27. lipnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv FlipaClip 
Namjena Aplikacija za izradu animacija
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan / 39,99 kn (Premium)

FlipaClip je zapravo zabavna aplikacija koja omogućava da se na intuitivan i relativno jednostavan način u pokretu stvaraju animirani filmovi. Premda se aplikacija može koristiti na pametnim telefonima, aplikaciju je daleko praktičnije koristiti na tabletu. Ako ni zbog čega drugoga, a onda zbog većega zaslona.

Za korištenje aplikacije doista nije potrebno imati nikakvog iskustva i animaciji, štoviše, već nakon instalacije će se moći pogledati kratki video tutorijal o osnovnim konceptima animacije te kako u par koraka napraviti svoju prvu animaciju.ž

Sve što je potrebno za izradu kraćih (pa i duljih) animiranih crtanih filmova je tu; od uobičajenih alata za digitalno crtanje, preko jednostavnog dodavanja sličica i slojeva na temelju kojih će se generirati završna animacija (moguće je imati do deset slojeva po frameu) te zbilja pojednostavljen kreativni proces i tijek rada.

Naravno, tu su i brojne druge stvarčice pa je svojim animacijama moguće dodavati glazbenu podlogu i zvučne efekte, dodavati slike i videozapise po kojima je moguće crtati i štošta drugo. Tu su i brojni izazovi koji će dobro doći onima koji tek ulaze u svijet animacije, ali i onima koji žele izbrusiti svoje vještine, te drugi sadržaji. Bilo kako bilo, svi oni koji traže zbilja lijepo napravljeni aplikaciju za animaciju – upravo su je pronašli.