Flo - ponajbolja aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa i trudnoće

Premda je to tema koja se nerijetko izbjegava i rjeđe se o njoj otvoreno razgovara, no praćenje mjesečnice problem je s kojim se žene i njihovi partneri redovito susreću. Srećom, tu je ova aplikacija koja praćenje menstrualnog ciklusa čini jednostavnim i praktičnim...

Matija Gračanin četvrtak, 14. listopada 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Flo 
Namjena Praćenje menstrualnog ciklusa i planiranje trudnoće
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 249 kn (Premium)

Flo je kalendar menstrualnog ciklusa, kalkulator ovulacije i kalkulator trudnoće za žene koji daje točna i prilično pouzdana predviđanja menstruacije, ovulacije i plodnih dana. Oslanja se na strojno učenje što znači da čim će se više koristiti, tim će biti preciznija u predviđanju upravo kada će nastupiti menstruacija, a kada su plodni dani, što će posebno biti korisno kod planiranja trudnoće.

Sama aplikacija omogućuje praćenje ciklusa menstruacije pri čemu je moguće bilježiti datum početka, završetka i tijek menstruacije, ali je moguće postavljati i podsjetnike za menstrualni ciklus te bilježiti raspoloženja i simptome PMS-a zahvaljujući čemu je kasnije moguće analizirajte trenutne i prošle cikluse. Naravno, za dobar dio toga će se na vrijeme dobivati i obavijesti, a u aplikaciji je moguće i promijeniti modalitet prema cilju (samo praćenje ciklusa, planiranje trudnoće ili praćenje trudnoće).

Osim toga, moguće je dodati i svoju težinu, dnevno trajanje spavanja i konzumaciju vode, ali jednako tako bilježiti tjelesnu aktivnost, putovanja, stres, bolest ili ozljedu, konzumaciju alkohola, pratiti svoj seksualni poriv i seksualnu aktivnost te raspoloženja svaki dan, čime Flo ujedno postaje i svojevrsni asistent i digitalni dnevnik zdravoga života (tu su i prilično lijepo osmišljeni grafikoni).

Međutim, ključna uloga ovoga menstrualnog kalendara je zapravo planiranje trudnoće, a nudi i neke zgodne stvarčice upravo za praćenje trudnoće kao što je odbrojavanje do rođenja djeteta, praćenje razvoja fetusa, dobivanje raznovrsnih članaka o trudnoći te mogućnost unosa izmjena u kalendar trudnoće tjedan po tjedan.

Dakako, mogućnosti ima još, pa sve žene koje žele precizno pratiti svoje menstrualne cikluse (pogotovo ako su neredoviti), zajedno s partnerima planirati trudnoću, ovu bi aplikaciju svakako trebale imati na svojem pametnom telefonu. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, dok se za izdanje Premium mora plaćati pretplata od 249 kuna godišnje za što se dobivaju neke dodatne mogućnosti.