Juhuhu - domaća aplikacija bogata sadržajem primjerenim za djecu

Riječ je o domaćoj aplikaciji koju je izradio HRT u suradnji s UNICEF-om, a u kojoj se može pronaći pravo mnoštvo primjerenog i za djecu sigurnog zabavnog i edukativnog sadržaja i to namijenjenog djeci u dobi od tri do osam godina...

Matija Gračanin petak, 18. prosinca 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Juhuhu 
Namjena Nudi sadržaj primjeren djeci
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Juhuhu je domaća aplikacija i portal na kojem se mogu naći brojne televizijske i radijske emisije te igre namijenjene djeci u dobi od  tri do osam godina, a iza koje stoji mala i entuzijastična ekipa Produkcijskog odjela Djeca i mladi HRT-a koju su napravili u suradnji s UNICEF-om.

Dominiraju video emisije, popularne igrane, animirane i dokumentarne serije te filmovi za djecu, a tu su i radijske emisije, razne igre te drugi interaktivni sadržaji. Sadržaj je podijeljen u nekoliko kategorija kojima se pristupa putem gumba koji su smješteni pri vrhu zaslona, no sadržaj je provjereno primjeren za djecu svih dobnih skupina što je jedna od ključnih vrijednosti ove aplikacije.

Svakako je zgodno to što ovaj projekt nije napušten pa se sadržaj redovito dopunjuje. Posebno je pohvalno i to što su neki sadržaji u suradnji s UNICEF-om prilagođeni slijepima i slabovidnima dok su neki prevedeni i na jezike nacionalnih manjina. Naravno, sve je posve besplatno, pa je ovo još jedna aplikacija koju vrijedi imati pri ruci kada se želi s djecom zabaviti koristeći pametne uređaje.