Marvel Unlimited - obavezna aplikacija za sve ljubitelje Marvelovih stripova

Marvel Unlimited je digitalna pretplatna usluga koja omogućava pristup više od 30 tisuća digitalnih Marvelovih stripova izravno na pametnom telefonu ili tabletu, pa je ovo aplikacija i servis koji je nezaobilazan za sve ljubitelje Marvelovih stripova ako su spremni redovito plaćati pretplatu…

Matija Gračanin srijeda, 12. listopada 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Marvel Unlimited
Namjena Marvelova pretplatna platforma s digitalnim stripovima
Android Play Store
iOS App Store
Cijena 85 kn mjesečno

Ovoga slavnoga izdavača stripova nije potrebno posebno predstavljati, a oni koji uživaju pratiti priče sa svojim omiljenim linkovima i superherojima unutar Marvelovog svemira, s ovom će aplikacijom, koja omogućava nesmetano čitanje više od 30 tisuća digitalnih naslova, konačno doći na svoje.

Naravno, nije riječ o besplatnoj usluzi, nego o onoj za koju je potrebno plaćati preplatu i to onu koja stoji 85 kn mjesečno (ako se izabere mjesečno plaćanje), no dobro je to što je Marvel Unlimited dostupan i nama (s time da si neke dodatne pogodnosti dostupne samo za korisnike iz SAD-a).

Sve počinje otvaranjem korisničkog računa (ili prijavom postojećeg), a onda valja odmah započeti probni period od sedam dana pri čemu je potrebno unijeti i broj kreditne kartice. Dakako, pretplatu je moguće prekinuti u bilo kojem trenutku i na taj način dobiti besplatan pristup bogatoj kolekciji digitalnih stripova na sedam dana.

Nakon toga, valja označiti omiljene likove, a onda će se odmah dobiti i personalizirani pregled stripova i izdanja koje vrijedi pratiti i čitati (kasnije se mogu pronalaziti i stripovi upravo prema likovima). Čitavu je kolekciju moguće i pretraživati, dodavati serijale u favorite, tu su i posebni vodiči za čitanje, sve se uredno sinkronizira pa je lako moguće prebacivati se između uređaja, a stripove je moguće čitati i offline.

Stripovi se dodaju svaki tjedan i to se odnosi i na starija izdanja kao i na ona sasvim nova, a sama ugoda čitanja stripova je prihvatljiva (tu je i opcija čitanje okvir po okvir stripa), premda se ne može reći da aplikacija nudi neke posebno napredne mogućnost. Svejedno, ovo i dalje ostaje možda i najbolji izbor digitalnih Marvelovih stripova koji bi istinski ljubitelji njihovih izdanja svakako trebali barem iskušati.