MixCloud - glazbena platforma s mnoštvom radio emisija, DJ miksova i podcastova

Riječ je o dobro poznatoj glazbenoj platformi putem koje, dobrim dijelom indie glazbenici, mogu podijeliti svoje glazbene kreacije s publikom željnom glazbe te zarađivati na vlastitoj glazbi. S više od milijun kreatora i 20 milijuna slušatelja, jasno je da je MixCloud sjajan je izvor klupske i druge glazbe…

Matija Gračanin četvrtak, 26. siječnja 2023. u 09:15
OSNOVNI PODACI
Naziv MixCloud 
Namjena Glazbena streaming platforma
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 3,99 EUR mjesečno (Premium)

Prema njegovim začetnicima, Mixcloud je velika zajednica za audio kulturu, a suštini je to platforma putem koje neafirmirani, ali i poznatiji glazbenici, mogu svoje kreacije podijeliti s publikom željnom (pretežito klupske) glazbe i drugog sadržaja.

Drugim riječima, ne samo da će se putem platforme moći sudjelovati kao kreator koji već sada ima nešto više od milijun, nego sudjelovati isključivo kao slušatelj i uživati u ponudi glazbe, radio emisija, DJ miksova i brojnih podcastova te se pridružiti sada već nešto više od 20 milijuna slušatelja.

Stvaranje korisničkog računa je obavezno kako bi se aplikacija i sama platforma koristila, a jednom kada je to napravljeno, odmah će se dobiti pregled kreatora koje se može početi pratiti (svaki će kreator biti dodan u osobnu biblioteku kako bi ih se lakše pratilo).

Dakako, opsežnu ponudi glazbe i kreatora je moguće pretraživati i pregledavati prema kategoriji i žanrovima, a dostupan je i poseban dio  predviđen za glazbu uživo. Aplikacija je besplatna no ponešto ograničena mogućnostima i prikazuju se oglasi, a svih se ograničenja može riješiti plaćanjem pretplate za izdanje Premium koje stoji 3,99 eura mjesečno.