Aurelian Audio – lijepo napravljena aplikacija za podcastove s naglaskom na minimalizam

Google Podcasts će 23. lipnje ove godine otići u mirovinu, a to će otvoriti dodatni prostor za aplikacije koje omogućavaju da se pronalaze i slušaju podacastovi. Premda u toj kategoriji aplikacija vlada prilična gužva, uvijek ima mjesta za još pokoje zanimljivo ime…

Matija Gračanin srijeda, 12. lipnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Aurelian Audio 
Namjena Jednostavna aplikacija za slušanje podcastova
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 1,19 eur godišnje (Premium)

Aurelian Audio zgodno je osmišljena aplikacija namijenjena svima onima koji žele redovito ili možda i samo povremeno uživati u nekom od brojnih dostupnih podcastova, a koja se ističe minimalističkim pristupom i jednostavnim sučeljem zahvaljujući kojem su u fokusu uvijek sami podcastovi.

Možda nije opremljena svim mogućnostima kao neke daleko razvikanije aplikacije ovoga tipa, ali to ne znači da joj ne treba dati priliku. Omogućava slušanje podacastova dohvatljivog putem bilo kojeg javnog RSS kanala (podržava uvoz OPML-ova), a nudi i praktične mogućnosti koje se tiče sinkronizacije i upravljanja podcastova.

Zgodno je i to što podržava reprodukciju videozapisa, kao i to da će vrlo pouzdano obavještavati o tome da se pojavila nova epizoda podcasta koji se prati, a samo jedan od detalja koji će nekima sigurno biti važan, činjenica je da je optimizirana tako da troši što je manje moguće baterije pametnog telefona.

U samoj se aplikaciji vrlo lako snalaziti i pregledavati podcastove prema kategorijama kojima pripadaju, a tu je i podrška za Android Auto, praktičan widget kao i podrška za poznate podcasting servise kao što su Wondery, Libsyn, Audacy, Slate Plus, PodcastOne, Earwolf, Radiotopia i drugi. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali je za pristup svim podcastovima, kao i podršci za Wear OS, potrebno plaćati pretplatu za izdanje Premium što stoji 1,19 eura godišnje.