Podbean - platforma za kreatore podcastova te one koji ih vole slušati

Podcastovi su već godinama popularan oblik slušanja radijskih emisija na zahtjev, a tijekom je vremena nastao niz platformi i aplikacija koje su namijenjene onima koji stvaraju podacastove i onima koji ih samo žele slušati. Podbean je još jedna takva platforma…

Matija Gračanin petak, 22. rujna 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Podbean
Namjena Platforma za distribuciju i slušanje podcastova
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Podbean je još jedna od platformi koje su namijenjena svima onima koji žele stvarati sadržaj i zatim ga distribuirati svima onima koji su zainteresirani da ga slušaju, a pritom nudi i aplikacije za pametne telefone koje omogućavaju relativno lak način za pronalaženje brojnih podcastova, ali i neke alate za kreatore.

Jedna od tih mogućnosti jest opcija stremanja uživo, no to je samo dio onoga što ozbiljni podcasteri mogu iskoristiti na ovoj platformi. S druge strane, Podbean se nameće kao jedna od idealnih aplikacija za traženje, praćenje i slušanje jedne od više od 50 milijuna epizoda dostupnih putem ove platforme.

Pretraživati se može po nazivu podcasta, nazivu pojedine epizode te nazivu autora, a svi su podcastovi uredno smješteni u kategorije i žanrove te je tako vrlo lako moguće pregledavati (i pretraživati) bogati katalog (čak si besplatno dostupne i zvučne knjige).

Naravno, aplikacija će davati i preporuke što vrijedi slušati prema preferencijama korisnika, a tu su i brojne druge mogućnosti. Što se same reprodukcije tiče, Podbean nudi sve što bi se i očekivalo. Tu je mogućnost izvanmrežnog slušanja, opcija ubrzavanja ili usporavanja reprodukcije, brzo preskakanje naprijed ili unazad, tu je i tajmer za spavanje te drugo.

Podrška za Android Auto i Apple CarPlay se podrazumijeva, podržan je i ChromeCast, a sama aplikacija nudi i niz drugih manjih ili većih detalja. Ukratko, svi oni koji još nisu pronašli omiljenu aplikaciju za dnevnu dozu podcastova, Podbean je aplikacija koju bi svakako trebali probati.