Anytime Podcast Player - višeplatformska aplikacija otvorenog koda za podcastove

U moru drugih aplikacija koje se specijaliziraju za pronalaženje i slušanje podcastova, Anytime Podcast Player svoju popularnost može ponajprije zahvaliti činjenici da je riječ o aplikaciji otvorenog koda koja ni ne prikazuje oglase, ali i time što je naglašeno – jednostavna…

Matija Gračanin utorak, 23. siječnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Anytime Podcast Player 
Namjena Besplatna aplikacija za slušanje podcastova
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Najpopularnije aplikacije koje omogućavaju da se na jednostavan način pronađu, a onda slušaju i redovito prate brojni podcastovi, obično se tijekom vremena pretvore u aplikacije krcate raznovrsnim značajkama za koje je u dobrom dijelu slučajeva potrebno plaćati i pretplatu. Anytime Podcast Player definitivno po tome odudara od konkurencije.

Naime, riječ je o aplikaciji otvorenog koda koja je dostupna na Androidu i iOS-u, a koja čak ni ne prikazuje oglase. Doduše, to ujedno znači i da se ne može pohvaliti pretjerano raskošnim mogućnostima, ali to bi se onima koji su skloni jednostavnosti zapravo moglo i dopasti.

Tako Anytime Podcast Player nudi vrlo jednostavno pretraživanje oko dva milijuna besplatnih podcastova koje je onda moguće pratiti i redovito slušati (podcastovi su razvrstani u kategorije, a tu je i klasično pretraživanje), a svakako je zgodno i to što je epizode moguće preuzeti za izvanmrežno slušanje.

Tu je i mogućnost dodavanja RSS kanala (podržava OPML), zatim su tu klasične kontrole za upravljanje reprodukcijom, opcija ubrzavanja ili usporavanja reprodukcije, pauzirati reprodukciju kako bi se nastavilo slušati kasnije te drugi detalji. Ukratko, bez obzira na to što nije riječ raskošno opremljenoj aplikaciji, svoj posao odrađuje korektno i – besplatno.